– Heldigvis skjer ikke dette ofte

DONASJON: Dette var inneholdet i en julegave som ble donert til den frivillige organisasjonen. Foto: Hjelp oss å hjelpe

Organisasjonen Hjelp oss å hjelpe mottar hvert år julegaver som de gir videre til vanskeligstilte familier. Ikke alle gavene doneres med gode intensjoner.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

VELDEDIGHET: Da årets julegaver ble kontrollsjekket ble det oppdaget en ufin gave. Oppi en Pringles-boks ble det funnet en åpnet kondom og en lapp med følgende beskjed: "Disse skulle moren og faren din brukt, når dem likevel ikke har råd til gave til deg!".

– Vi vet ikke hensikten til denne personen, men det er ikke bra å gjøre slikt. Heldigvis skjer ikke dette ofte, sier Trine Langeland, leder for Hjelp oss å hjelpe Rogaland, til Sandnesposten.

Organisasjonen har lagt ut bilder av den ufine julegaven på sin Facebook-gruppe. I skrivende stund har innlegget blitt kommentert 241 ganger og delt 291 ganger.

Kontrollsjekker

Organisasjonen stiller krav om at gavene som doneres til jul skal være ubrukte og uåpnede.

– Vi ønsker at barna skal få gaver som ubrukte til jul. Det hender at vi får inn brukte leker, klær og sko. Derfor åpner vi alle gavene for å sjekke. På denne måten klarer vi å stoppe gaver med vonde hensikter, sier Langeland.

Organisasjonen får hvert år inn søknader fra familier som har det vanskelig. Som regel er det mellom 100 og 200 familier som søker om julegaver.

– De kontakter oss og forteller litt om situasjonen de befinner seg i, sier Langeland.

Kjører ut

Privatpersoner og næringsliv har vært flinke til å donere de siste årene.

– Det er mange som bidrar, og vi mottar alt mellom 400 til 1000 julegaver. De fleste familiene som søker har flere barn, og derfor er vi avhengige av å få inn mange gaver, sier Langeland.

Organisasjonen hjelper også til med levering av julegavene.

– Vi stiller opp for dem som trenger hjelp til henting av gavene. Noen kommer også selv for å hente, sier lederen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...