Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Her blir det skole igjen i høst

NYTT LIV: Gamle Vatne skole har stått til forfall lenge, men fra høsten av blir det igjen skole i de gamle lokalene. Foto: Trond Eirik Olsen

Sandnes International School vil åpne dørene i gamle Vatne skole til høsten. Dette betyr også at Sandnes i august vil få sin første internasjonale skole.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2017 kl 15:11

VATNE: – Vi har fått godkjenning fra Utdanningsdirektoratet, men trenger en godkjenning av bygget før vi kan få endelig grønt lys. Planen er å ha alt klart til innflytting i juni, sier kinesiske Yuwei Fei, som er mannen bak Sandnes International School.
Fei bekrefter at det tidligere denne måneden ble inngått kontrakt med Sandnes Eiendomsselskap KF om leie av Vatne gamle skole.

20 elever påmeldt

I følge Fei er det et barnetrinn med elever fra 1-6 trinn som skal inn til høsten. Fra skoleåret 2018/2019 er det også planlagt utvidelser til ungdomsskole fra 7-10 trinn. All undervisning blir på engelsk men skolen vil ikke ha uniformsplikt slik mange andre internasjonale skoler har. Det er åpent for alle til å søke seg inn ved den internasjonale skolen, og det er snakk om skolepenger på 27.910 kroner året. Skolen vil motta statlig støtte til drift på 85 prosent i tråd med gjeldende reglement.

– Så langt er det påmeldt rundt 20 elever, men vi har plass for flere. Vi håper å ha mellom 40 og 60 elever til høsten sier Fei, som på sikt har mål om å skape en internasjonal skole med rundt 200 elever.

– På Gamle Vatne skole er det plass til rundt 100 elever og skal vi utvide må vi nok se oss om etter lokaler andre steder også. Dette er imidlertid noe vi vil ta senere. Det viktigste nå er å få alt klart på Vatne, sier han og fortsetter:

– Vi har stor tro på at det er behov for en skole av dette slaget i Sandnes som er en stor by med mange nasjonaliteter. Vi ønsker å bli en fremadrettet skole for framtiden og har store ambisjoner.

Bystyret avgjør

Sandnes Eiendomsselskap KF har bedt bystyret om en million kroner til istandsetting av den gamle skolen, og dette kommer opp som en egen sak i bystyret 24. april. Rådmannen har i sitt saksframlegg anbefalt at det blir tatt opp lån til å dekke inn istandsetting av lokalene.

Vatne gamle skole har stått ledig i flere år og det bærer skolen preg av utvendig. Tagging og hærværk har irritert både beboere og bydelsutvalg, som har hatt ønske om opprustning og nytt bruk av skolen. Tidligere har det hersket mye usikkerhet rundt videre bruk, og daglig leder Torbjørn Sterri i Sandnes Eiendom KF er glad for at ting nå har ordnet seg. Han bekrefter at Sandnes International School har en leiekotrakt som varer fire-fem år fram i tid.

– Tomten er i gjeldene planer regulert til skole og dette har gjort det vanskelig å kunne nytte bygget til andre formål. Derfor er det flott at vi nå har sikret bruk noen år frem i tid. Vi vil ta oss av opprustning av bygget, mens skolen selv vil står for det utvendige, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...