Her blir publikum ein del av kunstutstillinga

VITENFABRIKKEN: Kunstnar Pia Myrvold er opptatt av å få publikum med inn i den interaktive utstillinga. Her poserer ho med Vågen VGS-elevane Nathalia Chancy (t.v.) og Birgitte Hetland. Foto: Borghild Gudmestad

Torsdag fekk skuleelevar laga sin eigen avatar i den nye fargerike utstillinga til Pia Myrvold.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Multikunstnaren Pia Myrvold har jobba tett med Vitenfabrikken for å få på plass den interaktive utstillinga «Art Avatar» som for fyrste gong blei stilt ut i Paris for nokre år sidan.

Vågen VGS-elevane Natalia Chancy og Birgitte Hetland fekk prøva noko heilt anna. Dei to går på linja utstillingsdesign på Vågen VGS. Saman med andre elevar var dei med på opninga og fekk prøva seg litt i utstillinga.

– Stilig

– Det er veldig stilig og interessant å bli ein del av kunsten, seier Chancy.

Saman med Hetland registerte dei seg før dei prøvde finna fram gjennom teknologi og kunst. Alle lagar sin eigen avatar med å scanna seg sjølv, så får du fram din eigen avatar (profil) til å bruka i utstillinga. Frå denne kan ein bevega seg ved veggene i rommet og det som er på veggen endrar seg etter korleis du rører på deg. Avataren din snakkar saman med teknologien. Som publikum blir du tatt med inn grenselandet mellom skulptur, maleri og virtuell røyndom.

INTERAKTIVT: Som publikum styrer du din eigen avatar. Den interaktive kunstutstillinga «Art Avatar» er kombinasjon av kunst og teknologi. Foto: Borghild Gudmestad

Birgitte Hetland synest det er spennande å vera med på noko nytt.

– Ein blir ein del av kunsten, ein blir dratt inn i det, seier ho.

Dei to elevane synest det inspirerer å oppleva noko nytt som dette.

Utstillinga skal stå ut juli.

– Stolte

Sven Gundersen er prosjektleiar for utstillinga.

– Me såg fort at den nye teknologien tar kunstnarane raskt i bruk. Nå gler me oss over å ha fått til dette, me er veldig stolte. Det har blitt jobba intenst, fortel han.

Kunstnar Pia Myrvold blir rekna som ein pioner på feltet med kombinasjonen kunst og teknologi, der ho var ein av dei fyrste som var ute med å bruka teknologien i kunsten.

John Arne Frafjord, sjef på Vitenfabrikken, seier at kunst alltid skulle vera eit bein som Vitenfabrikken skulle stå på.

– Det unike med denne utstillinga er kombinasjonen til kunstverk og aktivitet. Då eg såg dette i Paris ville eg at me skulle ha det hit.

For Pia Myrvold har arbeidet også vore viktig.

Publikum er med

– Det interaktive er så viktig. Her har eg gjort erfaringar saman med publikum. I dette rommet her blir det virtuelle ein spegel rundt deg, fortel kunstnaren.

Kunstnaren Eric Wenger og Yann Minh er også med i samarbeidet om utstillinga.

Vitenfabrikken håper både lokale og turistar finn glede i den unike utstillinga som kan vekkja interesse hjå mange

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...