Her gjenoppstår Arne Johannesen

GJENOPPSTÅR: Bak Berit R. Karlsen og Fredrik Holst kommer det snart opp skilter som det synlige beviset på at Arne Johannesen er tilbake i Langgata. Det tradisjonsrike bakeriet overtok offisielt lokalene i helgen. Foto: Andreas Kydland

Siden 2008 har Arne Johannesen-navnet vært borte fra Langgata. Nå bringer Berit R. Karlsen og Fredrik Holst det tradisjonsrike navnet tilbake.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2017 kl 16:13

I «alle år» har Arne Johannesen vært synonymt med bakeridrift i Langgata 26. Men i 2008 ble navn og logo borte til fordel for Bakeriet som har drevet videre siden den gang.

Men nå vender Arne Johannesen-navnet tilbake til Langgata.

– Da jeg startet hos Arne Johannesen for ti-tolv år siden hadde vi tolv utsalg rundt forbi, aller mest innen dagligvarebransjen. Nå er alt snudd på hodet, og dagligvarebransjen er nesten lukket for oss. Derfor ser vi etter nye muligheter til hvor vi kan selge varene våre, forteller daglig leder Fredrik Holst, som fornøyd kan fortelle at det tradisjonsrike navnet igjen skal satse i Langgata.

Skal lysnes opp

– Vi solgte i Langgata for ti år siden for å satse på dagligvarer. Men så har Coops oppkjøp av Icas dagligvarebutikker gjort at vi nesten ikke er å finne i dagligvarebutikker, med unntak av Rema 1000s butikker i området. Nå hadde vi muligheten til å kjøpe lokalet i Langgata tilbake og er på mange måter tilbake til starten, sier han.

Lørdag ble lokalene offisielt overtatt, og innen kort tid vil det skje synlige endringer.

– Lokalet er mørkt innvendig i dag. Vi skal sørge for at det blir lysere og mer innbydende framover, sier Holst, som har stor tro på at Langgata 26 blir et flott innslag i «nye» Langgata.

Det gleder Berit R. Karlsen, som har jobbet på huset de siste årene, seg til. Hun fortsetter som butikksjef når Bakeriet nå skifter navn.

– Dette blir bra, sier hun.

Utfordrende år

De siste årene har vært utfordrende for Arne Johannesen. Nevnte Coops oppkjøp av Ica-kjeden har gjort at Arne Johannesen har måttet kutte i både produksjon og bemanning for å tilpasse seg nye tider.

Også 2016 endte med røde tall, men starten på 2017 har ifølge Holst vært bedre enn forventet.

– Fjorårets røde tall er noe etterslep etter Coops oppkjøp av Ica. Tallet for januar i år var over budsjett, så vi er ved godt mot med tanke på å bygge opp Arne Johannesen-merkevaren igjen. I år kommer vi til å omsette for 33 millioner kroner, noe som er mellomstort. Samtidig er det et stykke fra toppen da vi omsatte for mellom 60 og 70 millioner kroner i året, sier Holst.

Tilbake til røttene

De seneste årene har Arne Johannesen jobbet for å tilpasse seg en ny hverdag. Flere utsalgssteder vil gjøre det lokale navnet mer synlig. I Langgata skal kafédriften videreføres og det aller meste av det spiselige vil være laget på huset.

– Vi skal få på plass ny steinovn til bakervarer, men ellers blir det ingen ombygging av lokalet, ut over at det skal lysnes opp og se mer innbydende ut framover. Vi er tilbake til røttene, sier Holst.

Arne Johannesen skal også drive utsalg på kjøpesenteret Kilden i Stavanger.

Tradisjonsrikt navn

Navnet Arne Johannesen ble etablert som bedrift i 1908 av mannen med samme navn.

Etter noen års drift kjøpte han lokalene i Langgata 26. På denne tiden ble varene fraktet rundt med hest og vogn. Derfor var det også stall for hestene i Langgata.

Mot slutten av 2. verdenskrig tok bakeriet også imot poteter fra bøndene. Disse ble dels brukt i kaker og dels levert tilbake til bøndene.

Arne Johannesen jobbet selv i bakeriet helt frem til sin død i 1943. Nytt bakeri ble tatt i bruk i 1947 og en gammel T-Ford avløste hesten som transportredskap. I 1966 sto et av Norges mest moderne bakerier ferdig på Hana. I 2006 ble bakeriet overtatt av Nærbakst.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...