Sandnesposten A/S

Her hiver politiet seg på hjul for å stoppe SMS-sjåføren

Da politiet skulle kontrollere bruk av mobil og belte bak rattet i Oalsgata torsdag, opplevde innsatsleder Runar Heggen at én sjåfør bare kjørte videre da han vinket henne inn. Årsak: Hun så ham ikke fordi hun satt og tekstet på mobilen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2017 kl 10:53

TRAFIKK: Torsdag mellom 16.30 og 18.30 holdt politiet kontroll av mobil– og beltebruk i Oalsgata. Av de 14 sjåførene som ble stoppet, skilte den ene seg ut. Hun stoppet nemlig ikke. Hun var nemlig så opptatt av mobilen at hun ikke så at innsatsleder Runar Heggen prøvde å vinke henne inn.

– Litt for opptatt av mobilen

Først da kvinnen var rett ved siden av Heggen så hun ham, men på grunn av trafikkbildet klarte hun ikke stoppe der. Dermed valgte Heggen å hive seg i bilen og skru på blålysene for å få henne til å stoppe. Akkurat den delen av seansen kan du se i videoen over. For ordens skyld: Kvinnens bil er ikke med på videoen, og ingen av de andre trafikantene i filmen har gjort noe galt.

– Hun var litt for opptatt av mobilen, slik at da jeg skulle vinke henne inn, skjønte hun det ikke før hun var rett ved siden av meg, sier Heggen til Sandnesposten.

Innsatslederen er bekymret over måten enkelte bruker telefonen på. Ifølge Heggen er sjåfører som tekster enda mindre oppmerksomme på trafikkbildet rundt seg, sammenlignet med de som snakker i telefonen.

– Og det er ikke uvanlig at folk tekster. Det er en veldig stygg uvane. I slike tilfeller er det ikke uvanlig at det blir førerkortbeslag, legger han til.

Saken fortsetter under bildet

STOPPET IKKE: Da bilisten ikke så at politiet vinket henne inn fordi hun satt med nesen i mobilen, la politiet seg på hjul. Foto: Ronny Hjertås

– Bra på bilbelte

– Dette var en kontroll som hadde fokus mot bilbelte og mobilbruk. Folk har blitt veldig flinke med det, og det er sjelden vi må bøtlegge. Folk har innarbeidet seg gode vaner. Men når det kommer til bruk av mobiltelefon og det å sitte og tekste, er det stort forbedringspotensiale. Det er veldig risikosport, selv om det er kø og saktegående trafikk, og spesielt i bymiljø.

– Farlig i bymiljø

I et miljø som Oalsgata er det nemlig veldig mye som kan skje og som krever oppmerksomhet. Og oppmerksomhet er mangelvare hos sjåfører som skriver tekstmelding.

– Her er det gangfelt og unger som springer rundt, og kanskje unger som skal over gangfeltet. Og når politiet står og skal vinke inn og vedkommende ikke ser det fordi at en holder på med en tekstmelding, ville man neppe sett barnet som skulle over gangfeltet heller. I slike tilfeller er det ikke uvanlig at det blir førerkortbeslag på grunn av farepotensialet, sier Heggen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...