Her investerer han nær 20 millioner kroner

SATSER I SANDNES: Arild Egeland er ikke redd for å satse i Sandnes. – Sandnes sentrum har kommet for å bli, sier investoren som bruker nær 20 millioner kroner på å totalrenovere Havnegården i Vågsgata. Foto: Andreas Kydland

Arild Egeland tror på sentrum og investerer tungt i Vågsgata.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2017 kl 14:52

Det har skjedd mye i Vågsgata det siste året. Bygget som blant annet huser Rema 1000 Vågen framstår i dag som et langt mer moderne og tidsriktig bygg enn tidligere.

– Det siste året har fasaden blitt totalrenovert. Bygget er etterisolert og har fått ny solskjerming, forteller Arild Egeland.

Han eier selskapet Havnegården som eier Vågsgata 41. Det var her Rema 1000 etablerte sin første matbutikk i Sandnes. Men lørdag er det slutt.

Lapp på døren forteller kunder at siste åpningsdag er lørdag 14. januar.

Langvarig samarbeid

Inn kommer en Kiwi-butikk som etter planene åpner dørene 1. mars.

– Jeg har vært samarbeidspartner med Kiwi i 15 år og eier i tillegg lokalene til butikken på Lura. Derfor var det naturlig å fortsette samarbeidet også i disse lokalene, sier Egeland.

Men før Kiwi åpner, skal lokalene totalrenoveres.

LES OGSÅ: Lørdag forsvinner Rema 1000 Vågen

– Alt blir nytt innvendig. I tillegg skal Kiwi overta lokalene som tidligere huset Det gode brygg før de flyttet til Bystasjonen. Det gir mulighet for større lager- og kontorlokaler, sier han.

Per Tore Solstad i Rema 1000 Sør-Vest forteller at kjeden er på utkikk etter nye lokaliteter for en matbutikk i sentrum, uten at matvaregiganten har noe klart per dags dato.

Vil bygge ut

Et regnskapsbyrå og kraftselskapet Kelin er også blant nykommerne i bygget i Vågsgata. I tillegg satser Egeland på kebabsalg på tomten.

– Happy Time skal etablere seg her. De er en seriøs aktør som i dag driver flere steder i distriktet, sier han.

I tillegg har han et håp om å kunne bygge ut dagens bygningsmasse med mellom 1500 til 2000 kvadratmeter.

– Det er i dag et tårn på bygget. Det er laget for å tåle et tårn til, noe jeg håper å komme i gang med innen et års tid.

– Hva må på plass før en slik utvidelse kan skje?

– Det må søkes og få godkjenning. Kommunen ønsker helst at det skal rives og bygges nytt, men jeg har kostet på bygget mye for at det skal kunne stå i 50 nye år, så det kommer ikke til å skje. Tårnet er tiltenkt kontorlokaler, sier Egeland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...