Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Her kan det komme ny stasjon på Ålgårdbanen

ÅLGÅRDBANEN: Den gamle toglinjen går langs Litlahølen og stanser ved veikrysset ved Amfi Ålgård. Foto: Kristine M. Stensland, Gjesdalbuen

Rådmannen i Gjesdal vil sjekke ut mulighetene for å lage en ny stasjon på Ålgårdbanen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

JERNBANE: Det har ikke gått ordinær passasjertrafikk på Ålgårdbanen siden 1955, men de siste årene har det flere tatt til orde for å gjenåpne Ålgårdbanen. Nå vil rådmann Knut Underbakke i Gjesdal sjekke om det kan la seg gjøre å bygge en ny stasjon i Litlahølen mellom Ålgård sentrum og Opstad. Dette kommer fram i rådmannens forslag til planprogrammet for ny kommuneplan. Rådmannen foreslår også at en ny stasjon på Ålgård skal være et tema i det videre arbeidet med kommuneplanen. Det skriver Gjesdalbuen.

Avisen har snakket med fagansvarlig for plan og byggesak i Gjesdal kommune, som ikke ønsker å utdype hvor mye det betyr at Litlahølen stasjon er nevnt, men viser til en e-postutveksling mellom daværende kommunalsjef for samfunnsutvikling, Trine Eide Fossmark, og det som da het Jernbaneverket, nå Bane Nor.

Kommunalsjefen ville vite hvor stor en eventuell jernbanestasjon på Ålgård måtte være og fikk til svar at den nyåpnede stasjonen på Spikkestad kunne være et referansepunkt. Der er plattformområdet 250 meter langt og 20 meter bredt. I tillegg trengs det areal for stasjonsfasiliteter, gangveier, og lignende.

Av fagansvarlig Gundersen får Gjesdalbuen opplyst at Litlahølen er 250 meter lang. Det tilgjengelige arealet langs Litlahølen, der Ålgårdbanen slutter i dag, er likevel ikke bredt nok, med mindre deler av selve hølen fylles ut.

Skulle Gjesdal-politikerne vedta rådmannens forslag til planprogram, kan arbeidet med å gjenåpne Ålgårdbanen ha kommet et aldri så lite skritt lenger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...