Sandnesposten A/S

Her kan du gi både ros og ris til politikerne

MØTER FOLKET: Leder Martin S. Håland (Sp)i kommuneplankomiteen er sammen med representanter fra administrasjonen i Sandnes kommune klar til å ta imot både innspill og ros og ris til kommuneplanen som som nå ligger ute til høring. Kontoret i Langgata vil være åpent framt til 15. juni. Foto: Trond Eirik Olsen

Hvordan skal byen se ut og utvikles de neste årene? Nå kan du selv komme med innspill til politikere og administrasjon i Langgata.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2018 kl 13:48

LANGGATA: Under åpningen av Sandnesugå på tirsdag åpnet også Sandnes kommune dørene til et kommuneplankontor i de gamle lokalene til Knuts i Langgata. Kontoret, som holder åpent til 15. juni, skal gi de jevne mann og kvinne i gata muligheten til å komme med innspill til kommuneplanen for Sandnes 2019-2035. Denne planen ligger nå ute til høring.

– Kommuneplanen er et av de viktigste dokumentene vi har i forhold til videre utvikling av Sandnes. Det handler om langsiktig planlegging og da er det også viktig at folk blir informert om hva kommuneplanen inneholder og at de samtidig får muligheten til å komme med innspill, sier leder Martin S. Håland (Sp) i kommuneplankomiteen.

Håland vil selv være til stede på kontoret med jevne mellomrom og fikk allerede første dagen føling med hva gaukene er opptatt av.

– Muligheter for parkering i sentrum, nok grøntareal i sentrale deler av byen, bussvei og hvordan barn og unge skal kunne bruke byen på en best mulig måte er det som går igjen, sier han.

– Har det vært mye kjeft å få?

– Nei, så langt har det vært lite.

– Blir folk hørt?

– Ja, vi tar med oss tilbakemeldingene og innspillene vi får. De som kommer innom har også muligheten til å henge opp lapper med forslag og innspill som blir samlet opp av administrasjonen, sier Håland.

Sandnes kommune hadde et liknende kontor i Langgata under Sandnesugå i fjor. Kontoret ble en suksess med mye folk og dette er også hovedgrunnen til at man vil gjenta konseptet i år.

– På mange måter er det lettere å gjøre dette enn å dra ut i de enkelte bydelene og informere gjennom folkemøter. Her har vi muligheten til å treffe mye folk på en gang, sier han.

Saksbehandler Harald Brynlund-Lima i Sandnes kommune forteller at det har vært mange folk innom kontoret de første dagene.

– Vi har vel hatt rundt 100 besøkende så langt og regner med at det vil bli flere i dagene som kommer. Lørdag har mange fri og da forventer vi oss et lite rush, sier han og bekrefter samtidig Håland sin erfaring med hva folk er opptatt av.

– Mye går i ønske om nok grønne lunger, bussvei og fortsatt muligheter for parkering i sentrum.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...