Her klargjør ordføreren Forsands nye kinosal

KINOSALEN: På berget og gresset bak Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H) skal det samle seg nesten 2000 mennesker for å se «Mission Impossible». Lerretet skal stå på gresset helt i enden. Foto: Frode Olsen

Den eksklusive førpremieren av «Mission Impossible» skal skje like ovenfor selve platået til Preikestolen. Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H) står klar til å ta i mot nærmere 2000 mennesker.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2018 kl 19:56

Den 1. august blir garantert en dag for historiebøkene. «Mission Impossible, med Tom Cruise i hovedrollen, skal vises i det som blir en eksklusiv utendørs førpremiere på Preikestolen. Like ovenfor selv platået er terrenget optimalt for at alle skal få en god opplevelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STORT LERRET: Både laserfremviser og lerret blir fraktet opp med helikopter. Dagestad viser hvor det oppblåsbare letteret skal stå. Kun vanvittige nedbørsmangder og ekstrem vind kan hindre gjennomføringen. Foto: Frode Olsen

De 1500 billettene ble revet bort på minutter, og i tillegg kommer det flere hundre spesialinviterte gjester. Ordfører i Forsand, Bjarte Sveinsvoll Dagestad, forteller med stor entusiasme om det storslåtte arrangementet.

– Dette er blitt mulig fordi Universal Internasjonal Picture i Norge og Paramount har sagt ja som en gest. De satte pris på måten vi behandlet dem på, og som en takk for velvilligheten i forbindelse med sluttscenen som ble spilt inn på platået. Scenen har med andre ord fått et svært sentralt tidspunkt i filmen. Det er på Preikestol-platået avslutningsscenene er spilt inn. De har gjemt det beste til slutt, smiler Dagestad.

Perfekt beliggenhet

På grunn av sikkerhet og mulige utfordringer med tanke på værforhold, var det aldri aktuelt å vise filmen på selve platået, men noen få høydemeter over selve stolen, skal snart huse et sted mellom 1500 og 2000 mennesker.

– Her er det mange berg å sitte på. Den relativt slake oppoverbakken fra lerretet i bunn, gjør at alle kommer til å se godt. Fjellveggen på den ene siden vil gi god drahjelp til lyden, og både lerret og lyd er av ypperste kvalitet. De beste i faget var raske med å ta kontakt, sier Dagestad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ETHAN HUNT: Bjarte Sveinsvoll Dagestad gleder seg til det eksklusive arrangementet. Foto: Frode Olsen

Ordføreren forteller at det er kommunene Sandnes, Stavanger, Forsand og Strand som har gått sammen for å gjøre fremvisningen mulig. Rogaland fylkeskommune, SFF og Øster Hus er også delaktige i det som er et nonprofit arrangement.

– Stiftelsen Preikestolen, Norsk folkehjelp og grunneierne er også viktige aktører. Vi kommer til å sette opp lette sperrebånd og noe vakthold slik at folk ikke forviller seg utfor kanten i de mest spennende scenene. Toalett blir flydd opp, og det vil være mulig å campe i telt ved nødbua et lite stykke nedenfor. For at folk sikrest mulig skal komme trygt til amfiet, har vi valgt å lede folk inn det som er den gamle hesteveien. De skal med andre ord ikke gå rundt langs kanten, men rett opp til der hvor fremvisningen skal være, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

CAMPING: Arrangøren ønsker at de som vil overnatte i telt skal gjøre det i områdene ved nødbua. Dette for å forhindre «villcamping». Foto: Frode Olsen

Ingen rød løper

I forkant og under denne forestillingen gjøres det ingen forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. De spesialinviterte skal gå opp som alle andre, og er pent nødt til å bære med seg egne sitteunderlag. Blant gjestene er politikere på rogalandsbenken, skuespillere og andre med tilknytning til filmbransjen og prosjektet.

– Den røde løperen og stettglassene blir fraværende, men like fullt er dette en helt eksklusiv førpremiere, og mest trolig første og siste gang en spillefilm blir vist på Preikestolen. Lerretet er faktisk oppblåsbart og filmen skal vises med hjelp av en laserfremviser. Lyden kommer nok til å dundre innover Lysefjorden, men det lever de garantert godt med. Vi har faktisk frivillig lagt ut arrangementet på offentlig høring, men ingen hadde motforestillinger av noe slag, sier han.

Med såpass mange som deler regningen, er prisen blitt overkommelig. Men det arrangementet er på ingen måte gratis å gjennomføre.

– Det blir noen hundre tusen i utgifter, men vi viser at også filmfremvisning på Preikestolen er «Mission Possible», sier Bjarte Sveinsvoll Dagestad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...