Sandnesposten A/S

Her kommer boligmodulen til Martin Linge-plattformen

BOLIGMODUL: Her kommer boligmodulen til Martin Linge-plattformen inn Gandsfjorden. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Fram til slutten av juli skal boligmodulen og flammetårnet til Martin Linge-plattformen ha Sandnes som adresse.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2018 kl 19:29

Over 40 år etter at Martin Linge-feltet ble oppdaget, er nesten alle brikkene i puslespillet på plass til plattformen som skal utvinne mangfoldige millioner fat olje de kommende årene.

To av brikkene, boligmodulen og flammetårnet til plattformen skal fram til juli holde hus i Sandnes.

Mandag formiddag kom boligmodulen inn Gandsfjorden, og etter planen skal også flammetårnet komme i løpet av mandagen.

165 meter langt

Havnesjef Thor Tingbø forklarer hvordan oppbevaringen av de to viktige Martin Linge-brikkene vil påvirke livet ved havnen de kommende månedene.

– I forbindelse med Martin Linge-utbyggingen, hvor hovedarbeidene skjer ved Rosenberg WorleyParsons, er det besluttet at to enheter skal ligge i Sandnes Havn til slutten av juli, når de skal tas ut i Nordsjøen for sammenkobling. Den ene delen er flammetårnet på plattformen som ligger på «Dongbang Giant no3» som er et Sør-koreansk tungløftskip med mål 152x38 meter med en bruttotonnasje på 12.182 tonn. Dette skipet skal ligge i indre havn på den piren som normalt brukes til tømmer. Tårnet vil ligge inn over land som innebærer at deler av området som fram til nå har vært allment tilgjengelig, blir avsperret i denne perioden. Det skal utføres mindre arbeider på tårnet for å klargjøre for monteringen offshore, opplyser havnesjef Thor Thingbø i Sandnes Havn.

– Den andre delen er boligkvarteret som ankommer på en lekter som er 165 meter lang og 42 meter bred. Denne skal ligge utenfor havnens hovedkai på Lura. Her skal det foretas gjennomgang og testing, samt mindre monteringsarbeider fram til juli. Boligkvarteret kommer fra Emtunga-verftet i Gøteborg, legger han til.

– Kjekt

Havnesjefen er glad for at Sandnes får oppbevare to viktige brikker til Martin Linge-plattformen ut juli måned.

– Vi har jobbet med dette i litt over en måned. Vi synes det er kjekt vi fikk det til å klaffe og at det var plass. Det er ikke hver dag vi får inn så store ting. Vi ligger nært til det som skal skje og har klart å finne en plass hvor det ikke kommer for mye i veien. Vi har vært nøye på at dette ikke skal gå for mye ut over det daglige arbeidet ved havnen, forteller Thingbø.

Norskpetroleum.no skriver følgende om Martin Linge-feltet.

– Martin Linge ligger nær grensen til britisk sektor i Nordsjøen, 42 kilometer vest for Oseberg-feltet. Vanndybden i området er 115 meter. Martin Linge ble påvist i 1978, og plan for utbygging og drift (PUD) ble godkjent i 2012. Utbyggingskonseptet er en fullt integrert fast produksjonsinnretning med stålunderstell og en flytende lager- og lasteenhet (FSO) for oljelagring. En mobil oppjekkbar rigg brukes til boring av produksjonsbrønnene. Innretningen skal ha kraftforsyning fra land. PUD-fritak for Herja-funnet og Hervor-prospektet ble innvilget i 2017.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...