Her kommer det 60 leiligheter med sjøutsikt

PANORAMA: Sjøutsikt, sentral beliggenhet og gode solforhold kan være med på å leilighetene ved Rovik Brygge til noen av de mest ettertrakdede i Sandnes. Foto: Illustrasjon: Arkitektkontoret Vest AS

Veidekke Eiendom vil bygge 60 leiligheter like ved Hanapiren. I tillegg blir det 2650 kvadratmeter med næringsareal. Går alt etter planen vil salget starte til sommeren.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

ROVIK: – Dette blir helt unike sentrumsleiligheter med flott utsikt til sjø, og beboerne er sikret både dag- og kveldssol fra balkong. Vi håper også at båthavnen i området kan videreføres. Dette vil kunne gi en ekstra dimensjon for beboerne. Det blir nesten som man kan sette bena i sjøen fra leilighetene. Vi har klokkertro på dette prosjektet, sier prosjektleder Kjersti Kulleseid hos Veidekke Eiendom.

Endring av planer

Rovik Brygge-prosjektet, som vil bestå av i alt tre blokker med fire til sju etasjer, strekker seg fra Hanapiren til Hanabryggene. Én av blokkene vil være forbeholdt næringsvirksomhet, mens de to andre blokkene vil ha næringsvirksomhet på gateplan i første etasje og leiligheter i etasjene over. Samlet blir næringsarealet på rundt 2650 kvadrat.

Rovik Brygge-prosjektet ble lansert allerede i 2014, da med planer om i alt 100 leiligheter. Siden har planene for prosjektet blitt endret og forskjøvet grunnet uenighet omkring byggehøyde og detaljer i forhold til fordeling av næring/boliger og regulering av området i forhold til sentrumsplan og fremtidig bussvei. Kulleseid innrømmer at det har vært en tidvis tøff prosess.

– Vi har måttet gå mange runder i kommunen, men nå har vi endelig klart å komme fram til en god løsning i tråd med alle krav. Vi har fått en god blanding av næring og boliger som vil kunne bidra til å utvikle området på en positiv måte.

Salg til sommeren

Det foreliggende prosjektet var nylig oppe til førstegangsbehandling i kommunen og blir nå lagt ut på høring. Deretter skal det igjen opp til behandling i kommunen før den endelige godkjenningen foreligger. Går alt som planlagt, håper Kulleseid at man kan starte opp med salget sommeren 2019. Leilighetene blir i størrelse fra 50 til 130 kvadrat. Prisnivået er ikke fastsatt, men både beliggenhet og standard taler for at det ikke blir i de laveste prisklassene.

– Vi må selge rundt halvparten av leilighetene før vi setter i gang, men jeg har stor tro på at dette skal kunne gå greit, sier hun og fortsetter;

– Vi har mange interessenter på listen. Flere meldte sin interesse allerede da de første planene for bygging forelå i 2014 og jeg regner med at en del av disse vil være med nå også, om de ikke har kjøpt noe i mellomtiden. Vi får også stadig henvendelser fra nye interessenter. Også næringsdrivende har meldt seg. Med strandpromenade tett inntil og videre utvikling av havneområdet vil dette kunne bli et ideelt område for næringsvirksomhet.

Mister utsikt

Kulleseid har heller ingen bekymringer i forhold til at salget av boliger i det nærliggende Sanz Terrasse-prosjektet tidvis har gått tregt.

– Boligmarkedet har vært tøft, men det er klare signaler på at ting er oppadgående. Vi har tro på videre oppgang i boligmarkedet og mener vi har et godt prosjekt med leieligheter som bør være attraktive for mange, sier hun.

– Rovik Brygge vil komme til å begrense utsikten for leilighetene i Santz Terrasse?

– Foreliggende regionale planer tilsier at det skal bygges høyt og tett i forhold til byutvikling og det har hele veien ligget i kortene at dette er et område som skal transformeres, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...