Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Her kommer salen til å koke på mandag

HETT: Utfallet av hvordan Sandnes skal forholde seg til Bymiljøpakken kan fort ta en dramatisk endring mandag 10. september. Foto: Frode Olsen

Mandag åpner Stanley Wirak for debatt og eventuelle nye vedtak vedrørende Bymiljøpakke Nord-Jæren med tilhørende bompenger.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2018 kl 13:55

Stanley Wirak sier han kommer til å legge frem brevet han sendte til veisjefen for bystyremedlemmene som en melding, og at kommunens regelverk i den forbindelse tar høyde for at meldingen kan debatteres i bystyresalen. Dermed blir det trolig en dampende debatt vedrørende bompenger i bystyresalen.

Det vil ifølge ordføreren også være mulig å fatte vedtak i etterkant av debatten. Meldingen Wirak legger fram førstkommende mandag vil inneholde svarene fra veisjefen, men selvsagt kun hvis han innen den tid har svart. Det eneste som kan hindre en debatt om meldingen, er dersom mer enn 1/3 av bystyremedlemmene stemmer i mot.

– Nå venter vi først og fremst på svar fra veisjefen på spørsmålene jeg har stilt. De vil påvirke hvordan bystyre i Sandnes skal og kan forholde seg til saken. Vedrørende gjeldende lovverket med henblikk på å gjøre eventuelle endringer i Bymiljøpakken, har det også versert ulike oppfatninger om. Hvis det finnes politisk vilje, bør jo endringer kunne skje. Det er min mening. Der det finnes vei – finnes det også muligheter, sier Wirak.

Det er uklart om posisjonspartiene kommer til å legge frem fellesforslag om hvordan Sandnes kommune skal angripe rushtidsavgiften og de andre momentene. Både Stanley Wirak og Pål Morten Borgli (Frp) indikerer overfor Sandnesposten at et fellesforslag er ønskelig, men Frp og Ap skal først tolke veisjefens svar med sine respektive grupper før de tar diskusjonen med hverandre.

– Vi står overfor en spennende debatt på mandag. Forhåpentligvis har vi svarene fra veisjefen god tid i forkant slik at vi kan fatte avgjørelser med alle fakta på bordet, sier Wirak.

Ordfører i Sandnes, Stanley Wirak (Ap), henvendte seg altså tirsdag ettermiddag til veisjefen, de tre ordførerne i Stavanger, Randaberg, Sola, samt fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF). Alle sitter i styringsgruppen for Bymiljøpakke Nord-Jæren.

Dette er spørsmålene Sandnes kommune ønsker svar på i forkant av kommende bystyremøte:

– Er det et ufravikelig krav fra staten at vi innfører rushtidsavgift fra 1. oktober?

– Når Sandnes kommune ikke ønsker å innføre rushtidsavgift, betyr det da at vi ikke kan være med i bymiljøpakken?

– Er det mulig å iverksette bymiljøpakken 1. oktober og ta stilling til eventuell rushtidsavgift etter at reforhandlingene er avsluttet?

– Hvilket handlingsrom har kommunene i reforhandlinger?

– Kan vi utsette innføring av bymiljøpakken og i mellomtiden videreføre Jærenpakke 1 (ref. samferdselsministerens uttalelser)?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...