Her lager hester og motoriserte tohjulinger gjørmebad av turstiene

FOSS EIKELAND: Det finnes hjulspor flere steder i turløypene på Foss Eikeland. Foto: Andreas Kydland

Fortsatt tar motoriserte kjøretøy seg til rette i et populært turområde på Foss-Eikeland. Kommunen jobber med å sette opp forbudsskilt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2017 kl 12:27

– Senest lørdag som var klarte ei venninne av meg å stanse tre motocrossere i turområdet på Foss Eikeland, forteller Kjellaug Pollestad.

Hun er ivrig turgåer i det populære turområdet på Foss-Eikeland i Sandnes.

Før jul omtalte Sandnesposten hennes frustrasjon over at både motoriserte kjøretøy og ridehester tar seg til rette i turløyper i området. Riktig nok finnes det ridestier for ridehester i turområdet, men Pollestad viste flere eksempler på at ridehester ferdes utenfor disse områdene. Resultatet er at turstiene blir omgjort til uframkommelige gjørmehull.

Motorisert kjøring

I helgen som var skjedde det altså igjen at motoriserte kjøretøy tok seg til rette i turområdet.

Da Sandnesposten omtalte saken før jul minnet Torborg Berge i seksjon for idrett og friluftsliv i Sandnes kommune om at motorisert ferdsel er forbudt i området.

Men mangel på skikkelig skilting i området har ført til flere opphetede diskusjoner mellom turgåere, ridende, syklende og kjørende,

– Det har vært episoder av dytting og krangling mellom turgåere og ridende. Det er synd, for dette kunne vært løst veldig enkelt, uttalte Pollestad før jul og siktet til at det ikke er tilstrekkelig skilting som forteller hvilke deler av turområdet som er tiltenkt de forskjellige brukergruppene.

Jobber med skilt

Pollestad mener skilt ikke kan komme på plass raskt nok etter helgens episode.

– Det er skiltet med «gjennomkjøring forbudt» i området, men ingen andre typer forbudsskilt. Dermed kjørte de inn på nærmeste tursti og kjørte så sølen stod rundt dem. Heldigvis har det ikke blitt rapportert om noen skader. Men dersom det hadde vært skiltet at dette er et friluftsområde og at all ferdsel med motorkjøretøy er forbudt, hadde problemet neppe vært like stort, mener hun.

Torborg Berge i seksjon for idrett og friluftsliv i Sandnes kommune opplyser i en e-post til Sandnesposten at det jobbes med å få på plass en løsning i dette området.

– Vi er i god dialog med grunneier og ønsker å sette opp skilt, dersom vi klarer å finne penger til dette. Det burde i utgangspunktet ikke være nødvendig med skilt, siden motorkjøring i utmark generelt er forbudt etter motorferdselloven, og vi neppe kan sette opp skilt over alt hvor det ikke er lov å kjøre. Vi ønsker likevel å sette opp skilt her, da det er et kjent problem at det kjøres ulovlig her. Hvorvidt slike skilt vil løse utfordringene, gjenstår å se, opplyser Berge.

OPPGITT: Turgåer Kjellaug Pollestad mener et forbudsskilt vil kunne løse mye av problemene i turområdet på Foss Eikeland. Foto: Andreas Kydland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...