Her skal de servere ett tonn kjekjøtt

SPENT: Johannes S. Kay ved Delikatessen By Food Fighters er spent på mottakelsen av retten de har laget til 100-ugå. Denne uken står byen på hodet når byens spisesteder byr på matretter for 100-lappen. Foto: Andreas Dirdal Kydland

I februar serverte Johannes S. Kay ved Delikatessen By Food Fighters 3000 matretter for hundrelappen. 
– Vi forventer storinnrykk under denne ukens 100-ugå, sier han.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Byens spisesteder er i gang med høstens høydepunkt. 100-ugå. I løpet av uken har de 44 spisestedene som deltar som mål å servere like mange matretter for hundrelappen som det er innbyggere i Sandnes. Det vil si 76.328 matretter, som var innbyggertallet per 5. september.

– Bare hos oss ble det servert 3000 matretter under forrige utgave av 100-ugå, forteller Christel Thulin som er daglig leder ved Delikatessen By Food Fighters helt sør i Langgata.

Denne uken forventer de ikke roligere tilstander, men er godt forberedt på kjøkkenet.

– I år har vi valgt en rett bestående av kjekjøtt og har kjøpt inn et tonn som vi forventer går med i løpet av uken. Det har vi aldri tidligere prøvd. Kjekjøtt er populært verden over, men merkelig nok ikke i Nord-Europa og Norge. Å bruke kjøttet som dette er bærekraftig. Vi kjemper for at kje ikke skal ende som et biprodukt som ingen ønsker. Du kan trygt si jeg er nervøs, sier Johannes S. Kay.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJEKJØTT: Ved Delikatessen by Food Fighters skal en meksikanskinspirert rett bestående av blant annet kjekjøtt. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Ringvirkninger

Han legger til at geitekje i Norge blir slaktet når de blir 12 kilo.

– Dette fordi det ikke svarer seg for bonden å oppdrette de. Jentekillingene får leve lenger, siden de produserer melk, sier Kay.

I går startet 100-ugå i Sandnes, og samtlige av de 14 ansatte ved Delikatessen by Food Fighters går en hektisk uke i møte.

– Spesielt torsdag og fredag forventer vi blir skikkelig heftige dager, sier Thulin som er svært begeistret over 100-ugå og ringvirkningene for alle som driver i serveringsbransjen.

– Folk som gjerne ikke spiser så ofte ute kommer seg ut og smaker på byens spisesteder under 100-ugå. Mange av disse kommer igjen også når det ikke er 100-ugå, forteller hun.

Fra 10.000 til 76.000

Dersom 100-ugå lykkes i å servere i overkant av 76.000 matretter, betyr det at suksessen har over sjudoblet antall matretter siden den første versjonen av 100-ugå ble arrangert i februar 2014.

Da ble det nemlig servert rundt 10.000 matretter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ETT TONN: Kjøkkensjef Kristoffer Ryste Johnsen skal i løpet av uken henge fingrene i ett tonn kjekjøtt. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Da 100-ugå ble arrangert i februar 2018, ble det servert 69.522 matretter for hundrelappen.

Håpet er at 100-ugå i enda større grad skal lokke flere utenbysfra til Sandnes.

– Fra vi startet i februar 2014 frem til i dag, har 100-ugå vært en suksess. Vi har hatt en enorm økning i antall gjester. Spesielt er det torsdag og fredag som har vært populære. Målet til 100-ugå er å nå ut til hele befolkningen i Sør-Rogaland, og ikke bare sandnesbuen, skriver arrangøren, som er Værtskapet i samarbeid med Sandnes sentrum

Disse er med i 100-ugå:

Al Forno Ristorante & Pizzeria: Pasta Bella – Tagliatelle, kylling, champignon, salat, rødløk, fløtesaus og tomat. Serveres med brød og parmesan.

Happy Time Sandnes: Rullekebab med drikke.

Olive Tree: Biff ala crema – Ytrefilet av okse med ovnsstekte poteter og grønnsaker, zukini, aburgin og paprika, i rødvinsaus.

Banken: Bankens pasta alla carbonara – Spaghetti, bacon og parmesan i hjemmelaget fløtesaus. Serveres med nystekt brød.

Hekkan Burger: To Hekkans sliders inkl valgfri brus.

Pastabakeren: Quattro formaggi ravioli med ragú alla bolognese.

Pastabakeriet: Carpaccio Cipriani – Tynne, rå skiver av mørt oksekjøtt servert med majonesbasert dressing, salatblad og hjemmelaget focaccia.

Beijing Cuisine: Kylling gong bao – Kyllingfilet woket med utvalgte grønnsaker og szechuan saus, toppet med peanøtter.

Hereford Biffstue: Herefords Biff – Indrefilet av storfe serveres med husets whisky-peppersaus, sesongens grønnsaker og nye jærpoteter.

På Siå: Lammeburger, syrlig grønnkålsalat med gulrot, knutekål, rødløk, tyttebærdressing med gresk yoghurt og jærpoteter.

Big Horn Steak House: Svinerull med pistasjnøtter og aprikos, gnocchi stekt i salviesmør, bulgursalat med appelsin, og sjysaus

Hotel Sverre: Hotellfrokost med blant annet røykelaks, potet- og pastasalat og kaker til kaffen.

Quality Hotel Residence: Ytrefilet av lam servert på søtpotetpure med syltet rødløk, ovnsstekte poteter og sjysaus.

Birger: Birger Confit – Confitert kylling med rosmarin, hvitløk, syltet rødløk, crispisalat og dressing. Med pommes.

Huong Viet: Risnudler med grillet kvernet svinekjøtt, scampi og vietnamesisk vårrull.

India Tandoori Restaurant: Lamb Kofta Curry – Kofta curry med lam servert med spiskummen, grønnerter, basmatipulao ris og mint raitha.

Royal Thai Restaurante: Tom Yum Kylling-suppe med kokosmelk, løk, sopp, sitrongress, limeblader, lime og chilipasta. Serveres med ris.

Bistro Mo: Lagtidsmarinert saftig kylling serveres med dillpoteter og kålsalat.

Jai Hind Indisk Restaurant: Kylling Tikka Masala serveres med ris og salat.

San Sab Thairestaurant: Gai Pad Met Mamuang Himmaphan – Kyllingwok med cashewnøtter.

Bådeog: Suppebuffet. Våre hjemmelagde supper med tilbehør. Kaffe og et kakestykke etter maten.

Jordbærpikene Restaurant: Kylling og baconsalat – Salat med chiliaioli, syltet rødløk, cherrytomat, krutonger og parmesan. Serveres med brød.

Sandnes Brygge: Bacalao med potetchips, olivenolje og urtesalat.

Chopan Tandoori: Chicken Tikka Masala – Tandoori grillet kyllingfilet i masalasaus med cashew, biryani ris, cherrytomater og eddikmarinert løk.

Jærbakeren Arne Johannesen: Fire brød.

Sandnes Pizza & Kebab House: Pizza med biff, pepperoni og løk, inkl. 0,5 l brus.

Coffeeberry: Suppe med surdeigsbaguett og vår smudi i kombinasjon. Vår enestående og smaksrike svarte kaffe.

Kanelsnurren: To små friske og smakfulle terter med dagens gode kaffe.

Sandnes Sushi: 14 biter Maki – 8 biter laks Maki med tobbiko og 6 biter California Maki.

Delikatessen By Food Fighters: Tacos de cabrito – Maistortilla fra Como México med kje, rødkålsalat, pico de gallo og avokadokrem.

Kebaben: Rullekebabmeny med drikke.

Selma Kafé & Konditori: Toast med grillet kyllingbryst og karrimajones, serveres med frisk salat og urtedressing.

Domino’s Pizza: Stor pepperonipizza.

Lille Bangkok: Kuay Teaw Nua - Thai nuddelsuppe med storfe og grønnsaker. Thailandsk gatemat med langtidskokt kraft av storfe.

Shin Sushi: 12 biter ulik sushi med ingefær, wakame og edamame.

Esso Deli De Luca: 190g burger og valgfri drikke.

Megleren Øl- Og Vinstue: Biff stroganoff med potetmos.

Smakeriet: Is-«planke» – 12 utvalgte smaker, ren nytelse fra høyre til venstre.

Fogo: Modnet entrecôte, braiserte grønnsaker, saltbakte jærpoteter, oliven, soltørkede tomater. Semnome- og asadorsaus.

Mondo : Sprø kylling med smak av midtøsten servert med couscous, agurksalt, smaksatt yoghurt med kokos.

Spinnvill: Digg klassisk burger. Velg mellom enkel burger og brus eller dobbelburger.

Gamlaværket: Grillet kyllingbryst og røkt svineribbe. Serveres med gulrot, sellerirot, poteter og appelsinsglasur.

Noi: Bakt torsk Marinara med Cannelinibønner og Gremolata.

Yod Siam Thai Cuisine: Ganeng Phet Gai (medium) - Kylling i kokosnøttmelk med rød karri, søt basilikum og thailandske grønnsaker.

Barer:

Fogo
Madame Aase
Melkebaren
Petite
Tribute
Spinnvill bar & Burger

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...