Her skal det legges nytt kunstgras i juli

Ruster opp idrettsparken for fire millioner

UTSLITT: Kunstgraset som ligger i idrettsparken er fullstendig utslitt. Kommunen legger nytt gras i juli når aktiviteten er på det laveste. Foto: Ole Aarre

Sandnes kommune skal bruke litt i overkant av fire millioner kroner på nytt kunstgras i Sandnes idrettspark.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2018 kl 13:48

Tilstandsanalysen kommunen har gjennomført viser at det er helt påkrevet med rehabilitering nå dersom banen skal kunne benyttes til fotballkamper og trening i årene som kommer. Saken skal behandles i Utvalget for tekniske saker, før bystyret tar den endelige avgjørelsen.

– Med stort fokus på miljøproblematikken rundt bruk av gummigranulat på kunstgrasbaner, anbefales det å benytte TPE-gummi på dette anlegget. Denne gummien er å anse som mer stedbunden og sjansen for at den forurenser nærmiljøet er mindre enn ved vanlige oppmalte bildekk,skriver rådmannen i sin anbefaling.

Kommunen tar regningen

Da Hana IL rehabiliterte sitt dekke, gikk klubben inn med egne midler. Sandnes Ulf, som i hovedsak er brukere av banen i idrettsparken, slipper utgifter i forbindelse med renoveringen. Sandnes kommune har satt av drøyt fire millioner kroner til rehabilitering av kunstgrasbaner i 2018.

– I forbindelse med bygging av Østerhus arena, har Sandnes Ulf store egne investeringer. Det kan derfor ikke forventes at klubben går inn med midler i dette prosjektet på samme måte som Hana IL gjorde på Hana kunstgressbane. Kunstgraset ble lagt i 2006. Det er åpnet for å søke om spillemidler til rehabilitering av kunstgressbaner etter 10 år. Tilskuddssum er inntil 1.000.000,- kroner, skriver rådmannen.

I forbindelse med bygging av nytt stadionanlegg har kommunen planer om å sette opp en flerbrukshall. Ved bygging av flerbrukshallen vil deler av det nye graset som skal legges i juli måtte fjernes.

– Kommunen er klar over at en kan risikere å få en utbygging av flerbrukshallen før kunstgressbanen har ligget i 10 år. Det er likevel ikke noen andre gode alternativ for å tilby alle lag muligheter til trening og kamp, før den nye Østerhus arena er ferdigstilt, skriver rådmannen.

Må muligens tilbakebetale

I praksis betyr dette at ved bygging av flerbrukshallen vil størrelsen på nåværende fotballbane reduseres. En reduksjon kan bety at Sandnes kommune må tilbakebetale hele eller deler av spillemidlene som er tildelt Sandnes idrettspark kunstgressbane. Flerbrukshallen er ikke prioritert med midler i gjeldende økonomiplan, men er et prioritert anlegg i «Aktive Sandnes» i et tiårs perspektiv.

Saken har vært til Sandnes idrettsråd for høring. De hadde ingen innspill til saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...