Her skal Löplabbet flytte inn

MARS: Jan-Erik Christiansen sier at de håper på å være klare til sesongen tar til i slutten av mars. Foto: Andreas Kydland / privat

Løpekjeden åpner sin 14. butikk i Vågsgata.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2017 kl 11:22

BUTIKK: Går alt etter planen, åpner Löplabbets 14. norske butikk i Sandnes en gang i løpet av mars.

– Vi har i flere år tenkt på å etablere butikk her. Vi har butikk i Stavanger, og den går bra. Det er åpenbart et marked, selv om vi er en spesialbutikk innenfor et begrenset sortiment. For en sånn butikk krever det et visst innbyggertall, men vi har hatt butikk i Drammen i noen år, og der bor det færre folk enn det gjør her, sier Jan-Erik Christiansen.
Han er butikksjef for Löplabbets butikk i Stavanger. I de kommende månedene vil han også fungere som butikksjef i Sandnes.

Ti ansatte

– Vi jobber med et par aktuelle kandidater nå, men i de første månedene kommer jeg nok til å fungere som en slags butikksjef her, før jeg trekker meg tilbake til Stavanger, sier Christiansen.

Men det er ikke bare butikksjef han er på jakt etter. Hele ti stillinger skal fylles med kvalifisert personale.

– Dette kan bli en plass som kan gi jobb til aktive ungdommer i Sandnes idrettslag eller friidrettsutøvere i Sandnes som ikke har mulighet for å reise til Sandnes. Vi har behov for opptil ti stykker som kan trenge en ekstrajobb, sier Christiansen.

– Løpebølge

Han har god tro på at butikken skal gjøre det godt i Sandnes-markedet.

– Vi er en kjent kjede i regionen, og har vært i Stavanger siden 1995. Der er vi godt etablert og har også mange kunder fra Sandnes. Jeg har troen på at dette ganske umiddelbart skal bli en drivverdig butikk som går med overskudd. Markedet er der. Vi opplever en ny løpebølge, den største siden åttitallet, med en voldsom interessevekst for alt som har med løping å gjøre. I tillegg har Sandnes blitt en stor by. Jeg har bodd i distriktet siden 2003. I løpet av den tiden har Sandnes vokst med nesten 20.000 innbyggere, sier Christiansen.

Valgte sentrum

Da den skulle etablere seg i gaukebyen, var kjeden aldri i tvil. Den ville til sentrum. Löplabbet får adresse i Bystasjonen, men kommer til å ha egen inngang fra Vågsgata, og vil også operere med egne åpningstider.

– Vi har jo noen senterbutikker også. Men det som går igjen, er at det er butikkene som ligger i sentrum som går best. Det har blant annet med åpningstider å gjøre. Vi er en type butikk som krever kvalifiserte medarbeidere. Det gjør det vanskelig å følge lange åpningstider, eller nattåpent og lignende. Å flytte til Kvadrat eller til sentrene i sentrumskjernen var aldri aktuelt, sier Christiansen.

Når de åpner dørene, vil de vende direkte ut mot Spinn sykkelshop og Platou, også de med adresse Vågsgata.

– Det kan bli en trivelig gate for de som er litt aktive, sier Christiansen.
Spesialistbutikk

For der Spinn tar seg av syklistene, og Platou de som skal ut på tur, er det løperne som er Löplabbets kjernepublikum.

– Vi er en spesialistbutikk som satser utelukkende på alt som har med løping å gjøre. Vi bruker tredemølle og speilkasse og et nettbrett som vi filmer teknikken med, og så gir vi råd og vink i den retningen. Det er ikke sånn som før, når fokus var utelukkende på støtdempende sko og lignede. Nå er fokus også på å rettlede enkeltpersoner innenfor teknikk. Et slikt fokusområde gjør at løpingen kan bli mer skånsom og effektiv. Alt dette vurderer vi, og finner i felleskap med kunden fram til det som kan være gode løsninger. Så langt har det vært en stor suksess, sier Christiansen.

– Kompetanse og utvalg

Datoen for åpningen er fremdeles ikke fastsatt. Foreløpig er de så vidt i gang med innredning og lignende. Håpet er å ha alt på plass så tidlig som mulig i mars, før sesongen tar til for alvor. Det er etter hvert mange sportsbutikker som har etablert seg i regionen, og det er heller ikke alle som har klart seg, men Christiansen er trygg på at Löplabbet vil gjøre det godt.

– Undersøkelser viser at i Norge er forbruket på sport høyt, sammenlignet med andre land. Klart konkurransen er tøff, men de som merker det mest er nok de som merker det best er de som tilbyr et generelt utvalg, der prisen blir avgjørende. Hos oss har vi kompetansen, programvaren, og kan tilby et breiere utvalg enn det man kan finne i en vanlig sportsbutikk. Jeg tror nok spesialistbutikker kan ha en fremtid, sier Christiansen.

Löplabbets egen framtid har han i alle fall klokkertro på.

– Den er liv laga så lenge løping ikke plutselig skulle bli helt ut, sier Christiansen og ler.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...