Her står over hundre barn på venteliste

Frida Imsland, Aimee Stranden Bond og Eileen Saghaug-Roald synes det er kjekt å utfordre seg selv. Her står alle i bro. Foto: Maren Ege Tjoflåt

De siste seks årene har barn strømmet til Sandved Turn. Medlemstallet er doblet og på ventelisten står nå 110 barn.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2018 kl 14:09

– Totalt er vi 485 aktive medlemmer i klubben, fordelt på 21 forskjellige partier. Vi har aldri vært så mange, sier styreleder i Sandved Turn, Reidar Helgestad.

Medlemsantallet er doblet

Siden 2012 har medlemsantallet i klubben doblet seg, noe som har ført til at klubben ikke lenger klarer å holde ventelistene nede. For tiden har de 110 barn på venteliste, der partiet for 1.- og 2. trinn er det mest populære.

– Det er veldig kjekt at det har blitt så populært. For oss gir dette en stor motivasjon til å fortsette å jobbe med dette, sier Helgestad.

Årsaken til populariteten tror han er at turn har blitt en trend. Dessuten har turnforeningene fått mer og bedre utstyr i hallene, som også er med på å trekke flere barn og unge.

– Å kunne ta en salto har blitt kult. Det blir også flere gutter som turner og spesielt ventelisten på trampoline er enormt stor, sier Helgestad.

Reidar Helgestad har en travel hverdag som frivillig i klubben. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Sprengt hallkapasitet

For å ta grep har klubben satt inn flere trenere og kjøpt mer utstyr. Til sammen har dette resultert i flere partier og dermed mulighet for å ta inn flere barn. De har også ryddet i listene for å fylle opp der det er ledig.

– Hall- og lagerkapasiteten er det mest kritiske. Vi kan ikke ta inn flere, sier Helgestad.

For å få bort ventelistene i fremtiden må klubben få en egen basis turnhall, ifølge Helgestad. De vil dermed ha plass til flere partier og utstyret slipper klubben å rydde inn og ut av lageret for hver treningsøkt.

– Jeg vil oppfordre politikerne til å se på muligheter for å bygge flere haller, sier Helgestad.

Lærer nye triks

Noen av dem som har fått plass på Sandved Turn sin 3.-4. trinnsparti er Eileen Saghaug-Roald, Aimee Stranden Bond og Frida Imsland.

– Jeg hadde en venninne som gikk på turn og da ville jeg også det. Og så fikk jeg lov av mamma og pappa til å begynne, sier Eileen Saghaug-Roald (9) og smiler.

Hun synes det er kult å lære nye triks, som salto og hjul. Det kjekkeste er å klare et vanskelig triks.

– Du kan alltid lære noe nytt og bli enda bedre, sier Frida Imsland (9), som står ved siden av.

– Det er veldig kjekt å lære nye ting, legger Aimee Stranden Bond (9) til.

Aimee Stranden Bond lærer salto av trenerne Marita Vangsnes Sirevaag og Emma Handeland. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Første seriekonkurranse

I klubben har de også startet turn for voksne, et parti for barn fra 2-3 år og en nybegynnergruppe. I nybegynnergruppa inviterer klubben dem som har drevet med mange forskjellige idretter og som ikke har funnet sin idrett ennå. Ifølge Helgestad blir ofte nivået for høyt for dem som begynner i ungdomsalderen.

– Det skjer mye i klubben for tiden. I april skal vi også ha vår første seriekonkurranse siden klubben ble startet for 43 år siden. Det blir veldig spennende, sier Helgestad.

Frida Imsland, Aimee Stranden Bond og Eileen Saghaug-Roald synes det er kjekt med turn. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...