Her synger de Lucia-sangen for 80 eldre

Marc Ilyas Tafarte, Mustafa Kareem, Kian A. Salas Vaage og Inaida Agovic utgjorde det lille, men dyktige Lucia-toget på det årlige førjulstreffet på ‹Plantasjen Forus».

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2016 kl 09:25

– Svart senker natten seg i stall og stue …

Slik er starten på Lucia-sangen de fleste av oss kjenner. Slik startet også førjulstreffet ved «Plantasjen Forus» som har blitt en tradisjon, og som i år ble arrangert for femte gang.

Førjulstreffet består av at eldre i byen inviteres til Plantasjen på Lucia-dagen hvor det blir både Lucia-tog, kaffe, gløgg, julesnop, utlodning og litt snakk om typiske juleblomster.

Godt forberedt

Først i Lucia-toget, som bestod av fire unger fra Myrsnipa Barnehage, gikk Inaida Agovic som Lucia. Og det var en godt forberedt kvartett som marsjerte inn på førjulstreffet.

– Vi har øvd på å synge Lucia-sangen på fotballbanen på Lura og i barnehagen, forteller Tafarte.

– Og tidligere i dag har vi sunget for resten av barnehagen, sier Salas Vaage.

Hattene hadde kvartetten også laget selv for anledningen i barnehagen.

Nissebesøk

Etter innmarsjen og Lucia-sangen framførte Lucia-kvartetten «Gje meg handa di, ven», før en svært så kjent skikkelse dukket opp.

– Julenissen! sier Inaida Agovic med store øyne.

– Men han er ikke ekte, sier Salas Vaage.

Men nissen selv kunne fortelle at han hadde kommet hele veien fra Nordpolen for å være til stede på førjulstreffet.

SANG LUCIA-SANGEN: Marc Ilyas Tafarte, Mustafa Kareem, Kian A. Salas Vaage og Inaida Agovic gikk i Lucia-tog tirsdag. Foto: Andreas Kydland


TRAFF JULENISSEN: Selveste julenissen hadde tatt turen helt fra Nordpolen for å hilse på Lucia-kvartetten. Foto: Andreas Kydland


REKORD: 81 personer var påmeldt til førjulstreffet på «Plantasjen Forus». Foto: Andreas Kydland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...