Ruten-planene: Her tar de pause etter å ha halt i land flere tiårs arbeid

Foto: Håvard Ovesen

Områdereguleringen for Ruten har endelig blitt vedtatt. Opposisjonen må gravlegge drømmen om parkering under jorden, men til gjengjeld skal ikke de eksisterende plassene fjernes før de nye er på plass.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2017 kl 23:43

I det som i alle fall må ha vært i nærheten av å tangere en rekord i bystyret, gikk hele første halvdel av mandagens bystyremøte, fra 17.00 til 18.30, med til å diskutere ett eneste punkt: områdereguleringen på Ruten. Og det var synlig lettelse på mange av politikerne som gikk til pause: en av de lengstvarende sakene i det politiske livet i byen har endelig gått et hakk videre.

Det skjedde ikke uten flittige besøk på talerstolen, og det var kanskje Inger-Lise Erga (Frp) som, via Ivar Aasen, oppsummerte prosessen best:

– Til lags åt alle kan ingen gjera, siterte Erga. Som leder av utvalg for byutvikling vet hun sikkert hva hun snakker om.

Høyre ville ha parkering

Spesielt representantene fra Høyre ga uttrykk for at de ikke var gjort helt til lags av plansjefens innstilling. De tre representantene Thor Magne Seland, Leiv Rune Mjølsnes, og Gunnar Vigesdal ga alle uttrykk for at det burde ha blitt jobbet videre med planene om parkering under bakken.

– Den store utfordringen med denne planen er at den ikke har lyttet til handelslivet, som er bekymret med hensyn til parkering. Høyre deler denne bekymringen, sa Mjølsnes.

– Snart skal vi ringe inn byen med pengebommer. Dette blir en dobbel effekt i negativ retning, sa Mjølsnes, og la til at Sandnes Høyre i denne saken har stått ved siden av handelslivet og næringslivet, noe som fikk Mangor Malmin (Frp) til å spørre hvorfor de da hadde stemt for bomringen.

Fornøyd ordfører

Ordfører Stanley Wirak var godt fornøyd med at Rutenplanene endelig skulle vedtas.

– Nå kan vi ikke vente lenger. Vi har ventet i tiår for å finne en løsning for Ruten. Det er en tid for diskusjon, det er en tid for utredning, og det er en tid for beslutning. Nå er tiden kommet for beslutning, og så gjør vi det som er til det beste for byen, sa Wirak som håpte dette ville bli slutten for alle omkampene om Ruten.

Diskusjonen endte med at plansjefens innstilling ble i grove trekk vedtatt, om enn med enkelte endringer.

Ruten blir et kollektivknutepunkt, med park og næringsarealer i den sørlige enden. Inger-Lise Erga (Frp) fikk flertallet med seg på at de eksisterende parkeringsplassene på Ruten ikke skal fjernes før det nye parkeringsanlegget nord for Ruten står klart. Flertallet går også inn for at tårnene på toppen av næringsarealet skal kunne bygges høyere enn det dagens planer tillater.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...