Mistenkt pågrepet: Hevder jernrør-slag var selvforsvar

PÅGREPET: Politiet har pågrepet mannen som er mistenkt for å ha slått en 41 år gammel mann med jernstang inne på 7-Eleven i Vågsgata tirsdag kveld. Foto: Håvard Ovesen

Den 26 år gamle mannen som er mistenkt for å ha slått en mann med et jernrør gjentatte ganger inne på 7-eleven ble torsdag morgen pågrepet og avhørt av politiet. Ifølge politiadvokat Therese Braut Våge hevder mannen han handlet i selvforsvar.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2017 kl 18:59

VOLD: Tirsdag kveld rykket politiet ut til en voldsepisode inne på 7-eleven i Vågsgata. En 41 år gammel mann hadde blitt slått gjentatte ganger med et jernrør. Da politiet kom til stedet hadde den antatte gjerningsmannen stukket av.

– Vi fikk melding klokken 20.50 om at en person hadde blitt slått ned og lå nede. Gjerningsmannen er gjenkjent, så vi vet hvem han er, sa operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Kurt Løklingholm til Sandnesposten tirsdag kveld.

Les også: Mann slått gjentatte ganger med jernstang

Den 41 år gamle mannen ble kjørt til legevakten.

Kjent for politiet

Politiet var ute og lette etter mannen, men fikk ikke tak i ham før torsdag morgen. Da ble han pågrepet i nærheten av sin egen bopæl.

Den antatte gjerningsmannen er en 26 år gammel mann som er kjent av politiet fra før.

– Han er kjent fra politiet og har flere tidligere dommer. Han er mest kjent for vinningskriminalitet, men har også noen saker som omhandler vold, opplyser politiadvokat Therese Braut Våge til Sandnesposten.

Mannen har også blitt dømt for forhold relatert til narkotika.

Erkjenner å ha slått

Ifølge Våge hadde 26-åringen og den fornærmede 41-åringen kjennskap til hverandre fra før. Også 41-åringen er kjent for politiet.

Braut Våge sier hun foreløpig ikke kan uttale seg om foranledningen til hendelsen, da den fremdeles er under etterforskning.

– Han erkjenner å ha vært til stede, og at han er den angitte gjerningspersonen. Han erkjenner å ha slått fornærmede, men mener at han handlet i selvforsvar, sier Braut Våge.

Gjentakelsesfare

Den 26 år gamle mannen sitter nå i varetekt.

– Han har i dag blitt fengslet på såkalt gjentakelsesfare. Det betyr at vi anser at det er fare for nye, straffbare handlinger. Det er fordi han har mange straffesaker som ligger hos politiet. Vi tar sikte på å holde ham fram til saken er avgjort ved dom, sier Braut Våge.

Hun forteller at de andre sakene mot mannen er ferdig etterforsket, og at det som gjenstår er det som knytter seg til hendelsen på 7-Eleven i Vågsgaten denne uken. Dermed er det ikke sikkert det blir så lenge til saken kommer opp.

– Når han sitter i varetekt skal han prioriteres, sier Braut Våge, som anslår at etterforskningen av saken vil være over om en måned eller to.

Hva slags straff mannen risikerer for hendelsen vil hun ikke uttale seg om, da skadeomfanget foreløpig er uavklart.

– Men det er ganske høye straffer for kroppsskade, legger hun til.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...