Hilser velkommen til «Kjeisargadå»

Charles Arild Thevathason satser nord i Langgata

I FULL GANG: Dette gatehjørnet skal til sommeren fremstå i ny drakt. Charles Arild Thevathason har kalt sitt nye prosjekt for «Kjeisargadå» Foto: Frode Olsen

Theva Gruppen AS ruster opp Langgata 67 og åpner i sommer det som blir et flunkende nytt gatehjørne. Daglig leder Charles Arild Thevathason forteller at de restaurerer fasade, bygger restaurant, bar og utendørs scene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2018 kl 15:06

BYUTVIKLING: Charles Arild Thevathason avslører at han til sommeren åpner et helt nytt konsept med splitter nye tilbud for publikum. Han har søkt kommunen om bruksendring, og er allerede i gang med bygging og restaurering. Navnet på konseptet blir «Kjeisergadå». På folkemunne gikk nemlig området tidligere kun under betegnelsen «Kjeisergadå».

Opphavet til navnet stammer fra at mange byens rikeste skal ha bodd i denne delen av byen, og nå vil Thevathason gjøre sitt til at den nordre delen av Langgata skal våkne til liv i kraft av et særpreg utover det ordinære.

– Vi har besøkt «Strøget» i Danmark og «Soho» i London for å hente inspirasjon. Vårt mål er at tilbudene skal være attraktive for alle i Sandnes. Akkurat nå bygger vi kjøkken, og har tatt en del innvendig plass av den bygningen som huser Bedriftshotellet. Folk skal kose seg med mat og drikke på det som blir en stor utvendig plass. Her skal vi bygge utescene for konserter. Den blir konstruert på en måte som gjør at den vil fungere som en catwalk på uteplassen, sier Thevathason.

Innhold for hele familien

Innehaveren ser for seg flere samtidige konsepter på det store gatehjørnet. Han tenker høyt og nevner hoppeslott for barn, benker og stålbord til rekreasjon, mat, drikke, bar på kveldstid og gjerne markedsplass.

– Regnfulle dager vil komme, og da vil telt eller annen takkonstruksjon med foldedører være ideelt. Trolig vil vi invitere kjente kokker til enkelte kvelder for gjester som ønsker kulinariske opplevelse. Vinsmaking er også i tankene. Fargefestival, som de har i India, har vi også fundert på, sier Thevathason, som selv har aner fra Sri Lanka.

Langgata 67 har består delvis av det som er den eneste gjenstående trebygningen i kvartalet. Huset er ikke verneverdig, men Thevathason tok selv kontakt med byantikvar Gro Persson for rådføring.

– Vi har diskutert fargevalg og utseende. Vårt ønske er at trebygningen blir mest mulig like den opprinnelige. Andre bygninger som nylig er restaurert, har fått et pregsom skal tydeliggjøre Sandnes når det kommer til form og farge. Det hensynet ønsker vi også å ta.

Den daglige lederen forteller at han er svak for gjenbruk. På et lager har han eiendeler som garantert vil finne veien til det nye konseptet i «Kjeisargadå».

– Jeg har en statue av hodet til Øglænd. Den kommer muligens til å få en sentral plass. Det kan være at vi kommer til å spørre ordføreren om han vil sette sitt håndavtrykk i sement. Denne plassen skal ha et mangfold som treffer oss alle, sier han.

Søker dispensasjon til parkbruk

Like utenfor eiendommen har kommunen laget til et lite parkområde. Thevathason håper på et ja når han søker om å disponere den lille parken.

– Det ville eventuelt forsterket mulighetene til enda større mangfold og muligheter. Jeg har også nevnt at jeg ønsker en stor TV-monitor hengende på veggen. Der kan vi eventuelt tilby nyttig informasjon, samtidig som folk kan kikke på idrett eller andre hendelser som skjer. Monitor eller LED-skjerm er noe kommunen ikke helt liker tanken på, men dette vil etter hvert bli noe som preger bybildet i de store byene. Kanskje kan vi bli de første i Rogaland, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SØKER: Theva Gruppen vil søke dispensasjon om å kunne benytte den lille etablerte parken like utenfor eiendommen. Foto: Frode Olsen

Eiendomsforvalteren er ikke i tvil om at «Kjesargadå-konseptet» vil vokse seg større, og at hele kvartalet til slutt vil utgjøre en attraktiv del av Sandnes.

– I andre enden her holder Rund Nystedt til. Kjetil Andersen har også kjøpt en bygning like nedenfor her. Det er mange aktører som vil Sandnes godt. Kommunen skal jo selv ruste opp den røde bygningen som en gang tilhørte Sandnes sparebank. Her kommer det helsestasjon, etter det jeg kjenner til. Jeg har stor tro på området. Et lite Soho midt i Sandnes, sier Charles Arild Thevathason.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...