Sandnesposten A/S

Hjelpekorpset tok seg av 24 påskeskader

DRØMMEPÅSKE: Skjærtorsdag var Hjelpekorpset plassert ute i skiløypa under Sirdalsløpet. Fra venstre: Yngve Kåfjord, Håvard Grødem, Sivert Hatlestad, Ida Nathalie Nord-Varhaug, Ruben Lande, Anders Løland, Lise Andersen og Eirik Sivertsen. Begge foto: Privat

Fra sin base i Røde Kors-hytta på Sinnes har Sandnes Røde Kors Hjelpekorps behandlet 24 skader denne påsken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2018 kl 18:21

PÅSKEN 2018: – Det har vært en veldig kjekk påske med mye sol, turer, tur til skitrekkene, avslapping i solveggen og bålkos, sier vaktleder Anne-Lise Kluge i Sandnes Røde Kors Hjelpekorps til Sandnesposten.

Gjengen fra Sandnes har rett og slett blitt godt kjent og samkjørt i løpet av påskeuken.

– Og dét får vi igjen for når vi er i vanlig beredskap hjemme og for eksempel får utkalling til en leteaksjon, sier hun.

Behandlet 24 skader

Fram til mandag morgen hadde Hjelpekorpset tatt seg av seks pasienter i forbindelse med skitrekkene, 17 pasienter hadde fått behandling inne på hytta, mens sju hadde fått hjelp i løypa. Totalt var det da snakk om 24 personer som ble vurdert som skadet i løpet av påsken.

Elleve henvendelser sendte Hjelpekorpset dessuten videre.

– Dette har vært forskjellige skader vi ikke har kunnet gjøre noe med og som har behøvd legetilsyn. Heldigvis har vi ikke hatt noen veldig alvorlige tilfeller i år, sier Kluge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOLPÅSKE: Det ble tid til mer enn hjelpearbeid for Benedikte Gåsland, Tone Hagen, Håvard Westby Ravndal, Marius Gåsland og liggende; Sofie Laugaland.

Langfredag travlest

Årets påske begynte ganske rolig med få hendelser.

– Skjærtorsdag var vi plassert ute i skiløypa under Sirdalsløpet, noe som er en kjekk tradisjon og et godt samarbeid her oppe. Arrangørene av Sirdalsløpet organiserte Solo som vi delte ut på Appelsinhaugen til noen av de spreke skigåerne, og i tillegg hadde vi en førstehjelpspost i Bobsleighbanen, samt Ålsheia, forklarer vaktlederen.

Langfredag har tidvis vist seg å være den travleste påskedagen, og det ble den også i år.

– Både i år og i fjor hadde vi ni skader i løpet av dagen, samt en del henvendelser som vi henviste videre. Både påskeaften og første påskedag har vi også hatt litt pasienter. En trend er at dagen starter rolig, og at vi får en del pasienter i løpet av et kort tidsrom etter klokka 13. Hvorfor det er sånn er vanskelig å si, mener Kluge.

Godt bemannet

Anne-Lise Kluge vil ikke beskrive årets påske som ekstra travel.

– Men vi har vært godt bemannet og klart å løse alle oppdrag på en god måte. I tillegg har vi hatt med oss 13 RØFFere, som er vår ungdomsgruppe. RØFF står for Røde Kors Friluftsliv og førstehjelp, og er våre kommende nye hjelpekorpsere. De har hatt i hovedoppgave å ha kjøkkentjeneste, men de har også øvd en del på hjelpekorpsoppgaver som for eksempel å hente pasienter ute i terrenget og behandle disse.

Sosialt har det også vært for de mange frivillige i påskefjellet.

– Søndag kveld hadde vi for femte gang en felles middag for oss i Sandnes Røde Kors Hjelpekorps, Norsk folkehjelp og Rovernes beredskapsgruppe. Dette har blitt en fin tradisjon og avslutning på påskeferien, sier Anne-Lise Kluge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...