Sandnesposten A/S

Sandnesposten

HøieUeland AS kan vinne prestisjepris

PRISNOMINERT: HøieUeland arbeider her på byhuset i Tidegeilen i Gjesdal kommune. Foto: Privat

De tre nominerte til Bygg- og Bevarprisen 2016 ble presentert torsdag. Oslobedriftene Glassmester Ove Blegen AS og Blikkenslager Olaf Johansens eftf AS skal konkurrere mot Byggmester HøieUeland AS fra Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Juryen har hatt en tøff jobb, men nå er den endelig gjort. Blant mange gode kandidater er tre bedrifter nominert til Bygg- og Bevar-prisen. De utvalgte er blant landets beste håndverkere på gamle hus, men bare en forlater festen med 50.000 kroner den 25. november, skriver Byggenæringens Landsforening (BNL) i en pressemelding.

De fleste håndverksfag var representert blant de innsendte forslagene til Bygg- og Bevar-prisen 2016 da juryen tok fatt på oppgaven forrige uke. Kun tre skulle stå igjen.

– De nominerte viser bredden i norsk bygningsvern, fagområdene spenner fra glass og blikk til tre, skriver Byggenæringens Landsforening.

De tre kandidatene er altså Oslo-bedriftene Glassmester Ove Blegen AS og Blikkenslager Olaf Johansens eftf AS, samt Byggmester HøieUeland AS fra Sandnes.

– Yrkesstolthet

Juryens begrunnelse for å velge ut sandnesbedriften som en av de tre kandidatene, er denne:

«HøieUeland er et mellomstort firma med 20 ansatte. Helt fra starten i 1990 har de markert seg som en håndverksbedrift med et enestående fokus på kvalitet og kompetanse. Restaureringsoppdragene har vært mange og varierte. Fra det store fredede anlegget Holmeegenes i Stavanger (2007-2015) til det pågående arbeidet ved byhuset Tidegeilen 9 i Gjesdal kommune. Oppgavene løses med hjerte for kvalitet og godt håndverk. Oppdragene angripes på en helhetlig og fremtidsrettet måte, slik at nye krav og huseieres forventninger inkluderes på husenes premisser. Bedriften tar på seg oppdrag som representerer en kulturhistorisk og konstruksjonsmessig bredde. De arbeider med både tre og mur, og et av de senere prosjektene er faktisk en gammel brokonstruksjon!
Videreutdanning og opplæringer av de ansatte er dessuten vesentlig i bedriftens virke, ikke minst satses det på lærlinger. Forslagsstilleren skriver at «HøieUeland har et sterkt engasjement for yrkesstoltheten i tømrerfaget og for tilveksten av nye, dyktige fagarbeidere. De holder seg derfor ikke bare alltid med flere lærlinger, men tar også et par ganger i året imot 5-6 praksiselever fra tømrerlinjene på lokale videregående skoler.»»

Får 50.000 kroner

Blant de tre nominerte vil det den 25. november kåres en vinner som tar med seg 50.000 kroner. Premien skal gå til kompetanseformål i bedriften. For de øvrige nominerte vanker det heder, ære og alle får et diplom.

– Vanligvis er det de store prosjektene som tildeles ære og oppmerksomhet. For oss i Bygg og Bevar er et lite, enkelt hus like viktig som et stort og flott. Ikke minst er håndverkerne som velger riktige materialer og løsninger på husets premisser avgjørende, sier Christel Wigen Grøndahl i Bygg og Bevar.

– Vi har mange gode håndverkere i landet som gjør en uvurderlig jobb for å ta vare på de gamle husene våre. Derfor gleder vi oss til å hedre dem 25 november fortsetter hun.

Juryen består av leder Sjur Mehlum, Riksantikvaren, Jørgen Leegaard, Byggenæringens Landsforening og Eli Grøttheim, Multiconsult. Prisutdelingen skjer på Litteraturhuset i Oslo.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...