Sandnesposten A/S

Holdt nesten nullen og kjeftet litt på mor

KJEKT MED FOTBALL: Lura-keeper Awar Bameri (t.v.) holdt nesten nullen i kampen mot Ålgård. 6-åringen liker både å stå i mål og spille ute. Foto: Frode Olsen

Lura-keeper Awar Bameri (6) var en av mange som koste seg med fotball og flott vær denne helgen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2017 kl 13:10

Det ble et meget tett oppgjør da Lura spilte mot Ålgård under Sandnesgraset lørdag. Awar Bameri (7) holdt nullen til få minutter gjensto av første omgang, men da utlignet Ålgård til 1-1, uten av det gikk ut over humøret til Lura-guttene.

– Jeg pleier vanligvis å være keeper i én omgang. Så spiller jeg ute på banen i andre. I dag var det så kjekt at jeg står hele kampen i mål, sier Bameri i pausen.

Til slutt ble han litt lei av at en innbitt og neglebitende mor altfor ofte ville ha et ord med i laget.

– Kan du være så snill å stoppe med å fortelle at jeg skal ta ballen med hendene, kom det fra keeperen midt under spillets gang.

Stilte på dugnad

Det var et mylder av mennesker og spillere som inntok stadionområdet både lørdag og søndag. Tre jenter jobbet både dugnad og spilte fotball.

Eirin, Tale og Frida som alle er født i 2006, spiller på et av jentelagene til Sandnes Ulf.

– I dag jobber vi dugnad. Både her på grasbanen og på kunstgraset. Søndag skal vi i aksjon med fotballsko, forteller jentene.

– Ikke flaks

En stor dugnadsgjeng var i sving begge dagene og «Graset-president» Eirik Salvesen får ikke takket alle de frivillige nok for innsatsen.

– Folk går inn med håve og hals og stapper vekk både jobb og familie for å gjøre dette til en stor opplevelse for store og små. Engasjementet som er rundt på et slikt arrangement er det som driver oss og som gjør oss litt bedre for hver gang turneringen arrangeres, sier Salvesen.

Strålende sol og sommertemperaturer på de første høstdagene gjorde heller ingenting. Men flaks med været vil ikke Salvesen høre snakk om.

– Det er kun de udyktige som skylder på flaks. Nå har vi hatt fantastisk vær for tredje året på rad, så det kom som bestilt, spøker turneringslederen.

– Neida, alt går mye lettere når det er godt vær. Da tåler vi bittelitt lenger pølsekø også, sier han og smiler.

Prøvde noe nytt

I fjor var det litt over 300 lag i sving på Sandnesgraset. I år rett i underkant av 300.

– Vi justerte det litt ned i år. Det har litt med hvor lenge vi vil dra det ut. Det er viktig at turneringen gjennomføres på en så effektiv måte som mulig, slik at det ikke blir for mye ventning mellom kampene. Men når vi bygger ny stadion, så skal vi ha inn flere lag igjen. Og kunstgress på Gymnasbanen. Vi har mye å gå på, men akkurat nå er det perfekt med rett i underkant av 300 lag.

I fjor gikk Sandnes Ulf tom for pokaler. Det skjedde heldigvis ikke i år. I stedet fikk gutter og jenter i alderen 6-12 år en kul overraskelse på premieutdelingen.

Folk er opptatt av de små tingene og den plassen det tas flest bilder på en turnering er selvfølgelig på premieutdelingen. Sandnes Sparebank hadde laget en kul plakat med fullsatt stadion til bakgrunn, mens en stor pokal ventet på dem etter at de hadde mottatt hver sin premie.

– Alle har sett på TV at vinnerne løfter en stor pokal, og alle på Sandnesgraset er jo vinnere. Så vi tenkte det var en kul greie at de får løfte en pokal sammen, der lagbygging står i fokus, sier Salvesen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...