Høle IL ønsker seg kunstgressbane

ØNSKER KUNSTGRESS: Leder Kenneth Hareland i Høle IL ser gjerne grusunderlaget bli byttet med kunstgress. Like bak grusbanen ligger også en naturgressbane Foto: Andreas Dirdal Kydland

Neste år får Høle IL igjen et A-lag i fotball. Men bydelen 
er én av to i Sandnes som ikke har kunstgressbane. 
Leder Kenneth Hareland håper det endrer seg.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Malmheim og Høle er de to eneste bydelen i Sandnes som ikke har kunstgressbane.

Det er en ambisjon at hver bydel skal ha, men foreløpig har det ikke latt seg gjennomføre i disse to bydelene.

– Vinterstid kan det regne den ene uken, for så å være minusgrader den neste. Da er det vanskelig å spille på grusbanen, sier Kenneth Hareland.

Han er leder i Høle IL. De siste fem-seks årene har idrettslaget stått uten et A-lag i fotball.

Få folk i bydelen og dårlige baneforhold er blant grunnene til at idrettslaget ikke har hatt et A-lag i fotball de seneste årene.

Derfor ønsker Høle en kunstgressbane som gir bedre spilleforhold gjennom hele året.

23 millioner

Idrettslaget hovedønske er å omgjøre dagens idrettsanlegg til kunstgressbane. Men grunnundersøkelser som ble gjennomført høsten 2014 avdekket at grunnforholdene er for dårlig til at dette kan anbefales.

I hovedsak skyldes dette høye kostnader og risiko for setningsskader på nærliggende veier og bygninger, heter det i rapporten som ble utarbeidet. Grunnundersøkelsene i 2014 avdekket at en omlegging av dagens gressbane til kunstgress ville hatt en kalkulert kostnadsramme på 23 millioner kroner, inkludert merverdiavgift.

Til sammenligning kostet Ganddal kunstgressbane 10,3 millioner i 2013, Bogafjell kunstgressbane 14 millioner i 2013 og Figgjo kunstgressbane 10,2 millioner i 2014.

Skolegården

Sandnes kommune har også sett på andre alternativer til plassering av kunstgressbane på Høle.

Skolegården til Høle barne- og ungdomsskule har blitt trukket fram som et alternativ. Her finnes et stort, åpent asfaltområde som grenser til en fjellskråning. Plassering av en kunstgressbane her, kan medføre at hele eller deler av fjellskråningen må fjernes.

Men SU, FAU og elevrådet ved skolen er ikke positive til kunstgressbane i skolegården, i frykt for at den vil ta for mye plass og forringe uteområdet.

Utfordrer bydelen

31. oktober ble saken om kunstgressbane i Høle bydel behandlet i utvalg for tekniske saker.

Her ble det i tillegg pekt på muligheten for å la aktører i bydelen, i samarbeid med kommunen, se på alternative løsninger/områder for å realisere en kunstgressbane på Høle inn mot arbeidet med rullering av kommuneplan i 2023.

Men flertallet, med sju mot to stemmer fra Høyre, valgte å stemme for Terje Lundes (Ap) forslag som utfordrer bydelen til å ta stilling til ett av følgende to punkt.

Aktivitetsanlegg i skolegården vil inneholde kunstgras, (fortrinnsvis nierbane) for fotball, så vel som basket, mulighet for landhockey og andre ballaktiviteter og klatrevegg ved dagens steinskrent. I tillegg opparbeides det aktivitetsarealer og lekearealer på arealene ned mot stien sør/øst.

Kunstgrasbane på eksisterende grusbane som vil bli en ren fotballbane med muligheter for andre ballaktiviteter.

– Vårt ønske er at grusbanen kan omgjøres til kunstgressbane. Da kan idrettslaget gjennomføre treninger året rundt, og skolen og bydelen ellers får en god bane til helårsbruk.

Nytt liv i A-laget

Ellers kan Høle IL-lederen fortelle at bydelen til sesongstart 2019 igjen stiller med et A-lag.

– Vi har luftet interessen og har en liste på godt over 20 mann som ønsker å bidra rundt et A-lag. Det er ikke flust med tilbud i bydelen, så vi ser fram til å få gang på A-lagsfotball igjen, sier han.

Idrettslaget har selv meldt at de minimum har behov for en nierbane, som etter fotballforbundets krav til banestørrelse må anlegges i størrelsen 48m-50m x 60m-68m.

Malmheim trives godt på gress

Den andre bydelen, utenom Høle, som per dags dato ikke har kunstgressbane, er Malmheim.

Julebygda IL sier gjerne ja takk til en kunstgressbane, men enn så lenge er de godt fornøyde med naturgressbanen de har til rådighet.

– Det er ingen konkrete planer på gang med tanke på å anlegge kunstgressbane i bydelen, sier Sigurd Gimre i Julebygda IL som spiller i 6. divisjon.

Lederen legger til at naturgressbanen i år har vært i svært god stand.

– Når du kommer ut på gressbanen, så får du rett og slett lyst til å spille. Men klart, får vi ufattelig mye regn, blir den tung å spille på. Ideelt sett skulle vi hatt en kunstgressbane i tillegg til naturgressbanen vi har, slik at vi hadde hatt et godt treningstilbud utendørs gjennom vinteren. Men det mest aktuelle vil nok være at dagens naturgressbane en gang blir omgjort til kunstgress, sier han.

Men en annen gladnyhet sikrer breddefotballen i området gode idrettsfasiliteter.

I februar kunne nemlig Sandnesposten melde at reguleringsprosessen rundt bydelens egen idrettshall var i boks. Den nye hallen skal etter planen ha en grunnflate på 1250 kvadratmeter og gå over to etasjer.

Her blir det også en innendørsbane - riktig nok ikke i full størrelse - men et godt tilbud under tak til kalde høst- og vinterkvelder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...