Sandnesposten A/S

Valget om målform på Høle skule er over: Hølebuen har talt

STEMTE: Mandag ble det avholdt rådgivende folkeavstemning om hvilken målform som skal benyttes på Høle skule. Foto: Andreas Kydland

Valgresultatet fra mandagens folkeavstemming er nå klart.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2017 kl 14:54

MÅLFORM: Høle barne- og ungdomsskole blir fortsatt en nynorskskole. Det avgjorde de stemmeberettigete i Høle skolekrets i en rådgivende folkeavstemning mandag.

286 av 746 stemmeberettigete personer avga stemme i valget. Av disse stemte 153 for nynorsk og 132 for bokmål. Én person stemte blankt.

Dermed kan en 100 år gammel tradisjon med nynorsk som hovedmål fortsette på Høle skule.

Valglokalet, som var musikkrommet på Høle skule, var åpent fra klokken 13 til klokken 21 mandag.

Bakgrunnen for den rådgivende folkeavstemningen er en undersøkelse gjennomført av FAU ved skolen viser at 63 prosent av elevene og deres foresatte ønsker en endring. Skolen praktiserer i dag nynorsk som sitt hovedmål.

I tillegg er det klart at trinnet med førsteklassinger som begynner i 2018 blir et bokmålstrinn, helt uavhengig av avstemmingen. Regelverket er nemlig slik at dersom det finnes mer enn ti elever som foretrekker bokmål, har skolen som plikt å danne egne klasser eller grupper hvor bokmål blir praktisert.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...