Sandnesposten A/S

Hommersåk-par risikerer begge over seks års fengsel

Skal ha oppbevart kilovis amfetamin og kilovis av hasj

Foto: Håvard Ovesen

Et par sent i 20-årene skal mandag møte i Jæren tingrett, tiltalt for grove narkolovbrudd og risikerer lange straffer.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2017 kl 11:13

JÆREN TINGRETT: Paret fra Riska er under tiltale for lovbrudd med en strafferamme på over seks år i fengsel. Saken som starter 15. mai, vitner om grov narkotikavirksomhet fra begge parter. I tillegg skal paret stå til rette for bæring av våpen, salg av narkotika og tyveri.

Natt til 2. juledag i 2015 ble paret, etter det politiet skal bevise, tatt for å oppbevare store mengder narkotika.

Ransakingen førte til funn av nesten 2,2 kilo amfetamin. I samme slengen fant politiet også 223, 89 gram cannabis sativa.

Politiet fant også nesten 3,2 kilo hasj, 32 milligram flytende amfetamin, 2,38 gram av en blanding mellom amfetamin, kokain og MDMA.

Nesten 2600 tabletter

Politiaksjonen avdekket også 2499 tabletter av typen MDMA og 85 tabletter med det narkotiske virkestoffet diazepam.

Mannen som er under tiltale, skal også ha solgt narkotika til det politiet vet å bevise er 15 mennesker av ukjent identitet. Han skal også ha båret våpen uten å kunne forsvare hvorfor, samt kjørt motorsykkel uten førerkort, mens han var påvirket av matamfetamin, LSD, hasj, diazepam og amfetamin.

Dette skjedde etter tiltalen klokken 14.00 i Bergsagelveien.

Politiet fant også en Melior 22 kaliber pistol og ammunisjon under aksjonen. Verken våpenet eller ammunisjonen var godkjent med våpenkort av politimesteren.

Solgte, oppbevarte og stjal

Mannens kjæreste står under tiltale for samme oppbevaring av narkotiske stoffer. Hun skal i tillegg forsvare tiltalen som hevder tyveri og bæring av våpen. Kvinnen skal ha tilrøvet seg en lommebok som ikke tilhørte henne.

Hun er under tiltale for å ha båret to kniver uten aktverdig formål. Den 27 år gamle kvinnen er også tiltalt for bruk og salg av narkotika. Kvinnen forsvares av advokat Ørjan Eskeland.

– Min klient erkjenner delvis straffeskyld. Hun er utredet av Kriminalomsorgen i frihet med tanke på å gjennomføre et narkotikaprogram med domstolsprogram, hvor dette anbefales, sier Eskeland til Sandnesposten.

Det er satt av to dager til saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...