Storslått filmfestival på Sandnes videregående skole: «Homofilt» tok storeslem

TO PRISER: Snorre Hagli, Fredrik Selikken, Kristian Tjelta Johansen, Torjus Jaastad Knudsen og Henrik Haugland vant to priser med filmen Homofilt. Foto: Frode Olsen

Som et ledd i norskundervisningen gjennomførte Sandnes videregående skole en filmfestival som var så prektig og flott at skolen trolig har startet en tradisjon fremtidige elever vil sette enorm pris på.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2017 kl 21:58

Det var både staselig og rørende å være tilstede under Sandnes-elevenes filmfestival (SEFF). Sandnes videregående skole bestemte seg i år for å gjøre maksimalt ut av film, som er et av kompetansemålene i norskundervisningen.

Samtlige elleve klasser på første trinn har vært gjennom en prosess hvor film og alle elementene rundt har stått i høysetet. Gro Vassbø Rovik jobber på avdelingen for språk, samfunnsfag og økonomi. Pent antrukket fulgte hun filmfestivalen fra sidelinjen, for under festivalen var elevene i fokus. Læreren kunne neppe vært mer fornøyd.

– Skolen har elleve parallellklasser. Små grupper i hver enkelt klasse har laget flere filmer. De enkelte klassene har deretter nominert sine to favoritter. De 22 utvalgte filmene har deltatt i kategorier, akkurat som i beste Hollywood-stil, sier Gro Vassbø Rovik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VANT: Denne gjengen gikk til topps med beste film i kategorien "Beste holdningskampanje", Foto: Frode Olsen

Det manglet overhodet ingenting på Sandnes videregående skole da festivalen fant sted onsdag 1. februar. Guttene luktet etterbarberingsvann og hårgelé, mens jentene hadde funnet frem plagg de vanligvis ikke bruker på skolen. Det var regelrett en stilfull filmfestival. Da skaperne og 330 elever kom til skolen, fikk de gleden av å kjenne den røde løperen under føttene. Alkoholfri sjampanje og snacks sto også på menyen.

Kveldens store vinner med to priser ble filmen «Homofilt». Den vant både «Åpen klasse» og ble også kåret til «Folkets favoritt». De fem unge mennene som står bak filmen, fanget både juryen og Sandnes-elevene med en kombinasjon av alvor og humor.

– Ideen bak filmen er å vise at homofile menn fremstår i mange forskjellige utgaver. Det er ikke kun den feminine typen mange forbinder med homofile menn. Vi kom vel opp med dette forslaget i fellesskap, og ønsket tidlig at filmen også skulle ha et glimt av humor, sier Kristian Tjelta Johansen.

Kjempekjekt

Kvintetten har virkelig kost seg med norskundervisningen og filmskaping.

– Denne prosessen har vært veldig kjekk å være med på. Noen av scenene har vi spilt inn mange ganger. Det er ikke enkelt å være skuespiller med så mange venner rundt seg. Det blir jo lått og løye, men jeg tør påstå at vi har lært mye, sier Fredrik Selliken.

Temaet for undervisningen og filmene har vært møte mellom mennesker og ulike kulturer. Med maks fem minutters lengde, har elevene stått overfor en manndomsprøve. Den har de tatt på strak arm.

– Mitt inntrykk er at festivalen og forarbeidet har fungert veldig flott. Det er faktisk slik at flere elever på trinnene over har ytret ønske om å få innsikt i hva førsteklassingene har holdt på med. Noen foreslo at vi skulle sende festivalen direkte på Facebook. Det gikk ikke, men med gleden og interessen har vi kanskje lyktes, sier lærer Gro Vassbø Rovik.

Filmene som vant statuettene er følgende:

Beste kortfilm: 12 timer
Drama/trailer: Rødhette og Wolffen
Åpen klasse: Homofilt
Naturfag: Vindmøller
Beste regi: Vær en god venn
Holdningskampanje: Urettferdighet
Folkets favoritt: Homofilt.

SCENESKREKK: De unge damene som vant beste kortfilm kranglet om hvem som ikke skulle snakke i mikrofonen. 12 timer var en flott kortfilm. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...