Hotellene tror og håper på en bedre sommer enn i fjor

... og Blinken gir som vanlig et løft

SJEFEN I SKRANKEN: Daglig leder Katalin Østbø bemanner skranken og telefonen til Hotel Sverre.

Finvær betyr at folk gjerne tar en natt ekstra på Hotel Sverre. Da er det ikke rart at daglig leder Katalin Østbø håper på sol og varme nå som sommersesongen har startet for alvor.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2018 kl 16:39

TURISME: – De godt voksne har allerede begynt å komme, de kommer gjerne litt før de andre, sier Katalin Østbø.

Og de er foreløpig stort sett norske, de utenlandske turistene kommer gjerne litt senere.

– Det ser ut til å bli omtrent likt besøk som i fjor. Sesongen begynte på fredag så det er vanskelig å si ennå, sier Østbø.

Fullt under Blinken

For de som skal bo på hotell under Blinkfestivalen begynner det å haste med å ordne seg rom. Hotel Sverre er med som sponsorer under Blink og har bare et par ledige værelser igjen.

– Det er ganske mange som booker året før, «bare sett meg opp til neste år, vi kommer igjen», sier hun.

Hun er glad for at finværet nå er tilbake.

– Da blir gjestene ofte litt lengre. De tar gjerne en ekstra dag i Kongeparken eller reiser til Kjerag i tillegg til Preikestolen, sier hun.

Residence

Direktør og regionsansvarlig i Quality Hotel Lars Roalkvam håper på en bedre sommer i år enn i fjor.

– Vi håper på en bedre sommer nå etter to år med mye dårlig vær. Når det er dårlig vær drar ofte gjestene videre, mange bestemmer seg på kort varsel, sier Lars Roalkvam.

Også for Quality Hotel Residence er Blinkfestivalen et høydepunkt i sommersesongen.

– Blinkfestivalen setter byen på kartet og det blir mye liv. Det er utrolig mange som melder seg på og det bookes veldig bra mens det pågår, sier han.

Det kommer forskjellige folk med forskjellige formål som bor på Quality Hotel Residence om sommeren.

– De som bor på hotellet er blant annet folk som skal til Preikestolen, barnefamilier og idrettslag kommer det flere av til Blinkfestivalen. Vi har en fantastisk spredning, sier Roalkvam.

Enn så lenge ser det bra ut på langtidsvarselet og Lars Roalkvam ser lyst på sommeren.

– Jeg har tro på en god sommer, sier han.

Campingsommer

Litt utenfor sentrum er sommeren i gang hos Vølstadskogen Hytte og Camping.

– Alle som kommer her skal til Preikestolen, sier daglig leder i Vølstadskogen Hytte og Camping, Bjørn Tore Ellingsen.

Gjennom året er det et klart flertall av nordmenn på campingplassen, men for tiden er det like mange tyskere som overnatter der. I august bookes også campingplassen av Blink-deltakere.

– Når Blink kommer, da blir det fullt. Allerede nå er det nesten fullbooket i hyttene. Veldig mange av dem som bestiller har unger som skal gå delta under Blinkfestivalen, sier han.

Enn så lenge er det en vanlig sommer også i Vølstadskogen.

– Nå er det som det pleier, med mye gjennomtrekk. Folk kommer om kvelden og reiser om morgenen. De fleste med bobil kommer ikke her til distriktet for å være en uke, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...