Høyland ungdomsskole bearbeider sorgen

SORG: Ungdommene ved Høyland videregående skole blir ivaretatt og bruker den nødvendige tiden til å bearbeide at en av elevene er borte. Foto: Frode Olsen

Ungdommene ved Høyland ungdomsskole får mandag hjelp til å bearbeide sjokkbeskjeden om at en av deres medelever omkom lørdag morgen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2018 kl 13:26

Mandag ble en skoledag alle skulle vært foruten. Gutten som omkom sammen med sine foreldre i den tragiske ulykken på Sokn camping, var elev ved Høyland ungdomsskole. Den gjenlevende datteren går på Gand videregående. Også der vaiet flagget rolig fra halv stang mandag morgen. Kvinnen som omkom hadde også tilknytning til Lye skole i kraft av sitt yrke som lærer.

Det er ingen undervisning på Høyland ungdomsskole mandag. Kommunaldirektør Pål Larsson forteller at kommunen har iverksatt alle mulige tiltak for å hjelpe til i situasjonen overfor elevene og ansatte ved skolen. Forberedelsene begynte lørdag.

– Vi fikk det triste budskapet lørdag morgen. Da ble det opplyst at en av skolene våre er rammet av en tragedie. Vi samlet skolens og kommunens ledelse ved to anledninger i løpet av helgen. Litt for å snakke sammen som medmennesker, og litt for å planlegge og iverksette hjelpetiltakene, sier Larsson.

Rundt i skolegården gikk elever sammen med voksne, mens andre satt innendørs mens de bearbeidet følelsene.

– Vi har kriseteam på skolen. Alle tilgjengelige helsesøstre er på Høyland, og alle elevene skal ha tilgang til en voksen. Mennesker bearbeider sorg forskjellig. Noen vil ha behov for individuelle samtaler, mens andre igjen føler at det å være sammen med andre passer best. Vi har også iverksatt lignende tiltak på Gand videregående, sier Larsson.

ELEV: Den gjenlevende jenten går på Gand videregående skole. De står sammen med henne i tapet av tre familiemedlemmer. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...