Høyland ungdomsskole mottok Benjaminprisen

Stolt gjeng: Her har rektor på Høyland ungdomsskole og eleverådsleder mottatt beviset på at de er vinnere av Benjaminprisen for 2017. Fra venstre til høyre: Einar Ove Standal, Kristin Holm Jensen, Tara Espeland, Vigdis Vatne og Sigrid Gjersvik. Foto: Tom Gøran Haukalid

– Jeg hadde nettopp kommet til Norge og det var utfordrende. At de inkluderte meg, hjalp veldig mye, sier tidligere elev på Høyland, Johanna Rodriques. I dag mottok Høyland ungdomsskole Benjaminprisen for deres langsiktige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 08:17

Det var en spent og nervøs, men også stolt rektor Vigdis Vatne, som før seremonien kunne fortelle dette:

– Jeg er veldig stolt, og jeg føler at vi har utgjort en forskjell.

Dette kunne tidligere elev på Høyland ungdomsskole, Johanna Rodriques bekrefte:

– Det ble ikke så mye snakket om, og derfor synes jeg Høyland har gjort en bra jobb med å snakke om det og inkludere lærerne og elevene, det var de veldig flinke til.

Fungerende juryleder, Einar Ove Standal sier at arbeidet mot rasisme og diskriminering er svært viktig:

– Arbeidet mot rasisme og diskriminering har aldri vært viktigere enn i dag. Vi ser mange krefter og utfordringer nasjonalt og internasjonalt, og det er viktig at vi engasjerer og motiverer elevene til å stå opp mot disse kreftene.

Dette er Vatne enig i:

– Når en har fokus på et område, og det går bra, må vi fortsette å holde fokuset der. Og så må vi endre underveis hvis det er behov for det, fordi samfunnet og skolehverdagen endrer seg hele veien, sier hun

Utdelingen fant sted i Fredheim Arena i Sandnes, og til stede var både varaordfører Pål Morten Borgli og fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa for å gratulere. Selve prisen ble delt ut av statssekretær Kristin Holm Jensen i Kunnskapsdepartementet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...