Høyre inviterer til dialog

INVITERER: Leiv Rune Mjølsnes (H)ønsker et møte med restaurant- og utelivsbransjen for å se om de kan være mulig å foreta forsonende grep. Her står Mjølsnes utenfor Mondo. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Frode Olsen

Leiv Rune Mjølsnes har lenge sittet i Utvalget for byutvikling. Partiet har selv vært med på å bestemme retningslinjer og prisnivå for benyttelse av offentlig grunn, men Mjølsnes reagerer med forsoning når spørsmålet reises.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2019 kl 21:16

– Dersom det er slik at kommunen har et regime som hindrer en pulserende og aktiv by, må vi selvsagt se på dette. Høyre vil ta initiativ til et møte med utelivbransjen. Det tiltaket skal jeg selv sørge for, sier Mjølsnes om misnøyen.

Mjølsnes ønsker at Sandnes Høyre skal stimulere flere til at flere serveringssteder kan tilby sine gjester uteservering.

– Byen trenger mer liv og røre i gatebildet, men vi må sette store krav som kommune. For å få utendørs skjenkebevilling, settes det for eksempel krav om inngjerding. Selv om det med tiden har forbedret seg, har vi flere uheldige eksempler på inngjerdinger som ikke forholder seg til omgivelsenes karakter, arkitektur og gateløpets avgrensninger. Kommunen må derfor ha fokus på utforming, plassering og materialbruk, sier han.

I den sammenhengene er det viktig for Mjølsnes at kommunen er tydelige.

– Dette handler ikke om smak og behag. Dette handler om riktig tilpasning og kunne se et område i sammenheng. Sett i et annet lys så trenger ikke dette være en stor kostnad for den enkelte. En god dialog om samarbeid, kan være en flott start, sier Mjølnes.

Gruppeleder Annelin Tangen i Arbeiderpartiet er som alle andre svært opptatt av at sentrumsgatene skal være attraktive og pulserende.

Vi i Sandnes Ap har ingen planer akkurat nå om å endre retningslinjene. Ut av det jeg forstår er det ikke retningslinjene det er noe galt med, men leieprisen. Leien ble nylig redusert fra 155 kroner per per kvm i måneden, til 150 kroner. Så får vi vurdere prisendringer når kommunen behandler neste økonomiplan kommende høst, sier Tangen.

ØNSKER LIV: Annelin Tangen og Sandnes Arbeiderparti ønsker som alle at sentrum skal være innbydende og pulserende. De vil se på prisnivået ved neste behandling av økonomiplanen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...