Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Høyre-kvinnene mobiliserer kraftig

Skal gjøre alt for å få Høyre i posisjon

FÅR STØTTE: Inger Klippen ønsker seg flere sterke kvinner i sentrale høyreposisjoner. Anne Lise Falch Anfinsen (t.v.), Sissel Vikse Falch (oppe til høyre) og Solgull Klette står klar til å bidra.

Da Inger Klippen ble valgt til ordførerkandidat, varslet hun et ønske om flere sterke kvinner ved sin side. Kandidatene står i kø, heltente på å sørge for et valgresultat som bringer Høyre i posisjon.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2018 kl 15:03

Responsen fra aktuelle, kvinnelige kandidatene i Høyre er overveldende. Tre av de Inger Klippen nevnte som mulige politiske støttespillere, er mer enn klare for å gjøre en helhjertet innsats for både Klippen og partiet.

Ved forrige valg kumulerte Høyre blant andre Solgull Klette. Bodø-kvinnen, som sitter i bystyret, er klokkeklar på spørsmål om hun kan være én av Klippens copiloter.

– Ja, dersom Inger Klippen mener mitt bidrag er til fordel for partiet, så stiller jeg gjerne opp. Jeg liker bedre ordet folkevalgt enn politiker. Det gjenspeiler mitt ønske om å være en som følger med og bidrar til det beste for innbyggerne. Det er en stor oppgave jeg tar på alvor, og et videre verv jeg kan tenke meg å fortsette med. Jeg ønsker ikke å være heltidspolitiker, men det betyr ikke at jeg er forhindret fra å gjøre en 100 prosent jobb for Klippen, sier Solgull Klette.

Bystyrepolitikeren er opptatt av både næring og helsesektoren.

– På det området tenker Inger Klippen og jeg ganske likt. Uten en god næringspolitikk vil helsevesenet vårt svekkes. Et godt næringsliv danner grunnlaget for god helsepolitikk. Uten pengene, svekkes mulighetene på andre områder, sier hun.

Solgull Klette er overbevist om at Høyre vil tjene på sterke kvinnelig preg.

– Det ligger i vår natur at kvinner og menn er annerledes på flere områder. Kvinner er nok litt mer utålmodige og ønsker at ting blir utført. Det politiske miljøet vil tjene på en sterkere balanse mellom kjønnene, sier hun.

Tidligere Frp-politiker

Sissel Vikse Falch er en annen kandidat som ble nevnt av Inger Klippen i etterkant av nominasjonsmøtet. Hun meldte seg ut av Frp, og er nå i Høyre. Ifølge Sissel Vikse Falch hindrer ikke det at hun har en god dialog med Pål Morten Borgli og partiet for øvrig.

– Det vil være helt naturlig for Høyre å se mot Frp, og vica versa. At det forhandles om en blå-blå posisjon også i Sandnes, tror jeg vil være en stor fordel. Vi skal selvsagt tenke by og kommune, men samtidig løfte blikket og bygge bruer inn mot Stavanger og andre kommuner. Dagens posisjon har skaffet seg et godt rykte for å ivareta Sandnes, men klarer ikke så mye mer. Dersom Inger Klippen ønsker, er jeg klar til å gjøre en innsats. Om jeg blir kumulert på listene er selvsagt opp til nominasjonskomiteen å avgjøre. Jeg har ikke snakket med noen i partiet, men kan åpent si at jeg stiller meg positiv, sier Vikse Falch.

Den fargerike kvinnen har gjennom årene opparbeidet fire frisørsalonger. Hun har foreløpig ikke fundert over og eventuelt skulle bli heltidspolitiker.

– Jeg er utrolig glad i jobben, og stolt både ansatte og utviklingen vi har skapt. Når det er sagt, er jeg passert 50 år. Det røyner på i armene å stå rundt åtte timer hver dag. Heltidspolitiker er noe jeg ikke har tatt stilling til. Det må eventuelt vurderes skikkelig. Det blir uansett viktig for partiet av kvinner i kommunen i større grad enn tidligere stemmer Høyre, sier Sissel Vikse Falch.

Anfinsen vil gi gass

Anne Lise Falch Anfinsen, som i dag blant annet sitter i Utvalget for byutvikling, trenger heller ikke vri hjernecellene på spørsmål om hvordan hun stiller seg til tanken om tette bånd til Klippen i valgkampen og perioden etter.

– Inger og jeg har en flott kjemi. Vi har bakgrunn fra forskjellige bransjer. Hun har tung erfaring fra helsesektoren, mens jeg har opparbeidet et solid nettverk innen næringsvirksomheten. Jeg tror det vil være lurt av Klippen å skaffe seg medspillere fra flere fagområder. Der kan jeg bidra, sier Anne Lise Falch Anfinsen.

Høyrepolitikeren nevner også Anne Cathrin Østebø som et annet sterkt kort. Det viktigste for Anfinsen er at det fremover skal føres en solid Høyre-politikk, gjerne samarbeid med Frp.

– Politikken som føres av posisjonspartiene nå, kan med fordel endres. Det gis for mange dispensasjoner, og de viser etter min mening for liten respekt for administrasjonens og fagfolkenes arbeid og anbefalinger. Jeg mener at mitt grunnlag for samtaler med sittende posisjon er godt. De har gjort en god jobb med å bygge identitet, hjulpet av idrett og næringsliv, men nå er det på tide å se utover oss selv mer offensivt. Det er naturlig for Høyre å se for seg et fremtidig samarbeid med Frp. Valgresultatene avgjør selvsagt mye, men nå er vår jobb å sørge for at vi blir store nok. Jeg stiller meg bak Inger Klippen og Høyre. Vi skal tilbake i posisjon, sier Anfinsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...