Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Høyre rister på hodet over stunt fra Annelin Tangen (Ap)

SLETTET: Annelin Tangen (Ap) slettet innlegget sitt etter reaksjoner. Her sammen med og Sofie Margrethe Selvikvåg (Sp) i det hun foreviger det historiske øyeblikket da Pål Morten Borgli (Frp) tok første spadetak for ØsterHus Arena. Foto: Frode Olsen

En melding lagt ut på Facebook av Annelin Tangen (Ap) skaper harme blant mange medlemmer i Sandnes Høyre. Gruppelederen valgte å slette innholdet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2018 kl 22:01

Det var i etterkant av sist møte i formannskapet at Stavanger Aftenblad publiserte en artikkel med overskriften «Disse vil ha eiendomsskatt i Sandnes». Under overskriften hadde avisen brukt et bilde av gruppeleder i Høyre, Thor Magne Seland.

Overskriften og bildet av Seland klippet Annelin Tangen ut og publiserte på sin egen facebookside med hint om at opposisjonspartiene ikke likte planene om ny ishall, mens de selv ønsker eiendomsskat i kommunen. Hun unnlot å nevne at det lengre nede i artikkelen kom fram at eiendomsskatten ikke gjelder for bolig eller næring.

For de mange som kun leste overskriften, og Annelin Tangens innlegg, kunne det enkelt misforstås dit hen at Høyre er for eiendomsskatt på bolig og næring, noe Thor Magne Seland i formannskapet, hvor Annelin Tangen var til stede, presiserte at de ønsker kun gjelder for elverk, ledninger og kraftinstallasjoner.

Det samme ønsker Ap med tanke på å ivareta kommende inntekter fra kraftanlegget i Forsand.Det har selv ordfører Stanley Wirak uttalt.

Høyre likte veldig dårlig at Tangen benyttet en overskrift som kan mistolkes.

– Hun satt selv i formannskapet hvor Høyre presiserte at eiendomsskatten vi ønsker kun gjelder for elverk, ledninger og kraftinstallasjoner. Det samme som Ap har uttalt. Dette er tendensiøst, umoralsk og skruppelløst, sier Kenny Rettore og Leiv-Rune Mjølsnes på vegne av mange Høyre-medlemmer.

Annelin Tangen ser at overskriften og facebookinnlegget kunne misforstås, og har av den grunn slettet sitt eget innlegg. Tanken var ifølge Tangen ikke å villede folk med feilaktig informasjon.

– Høyre brukte masse tid til å presisere at vårt forslag om ny ishall går på tvers av vårt eget prinsippdokument som sier at nye investeringer ikke skal bestemmes før nytt bystyre er satt etter kommunevalget. I samme prinsippdokument står det også at spørsmålet om eiendomsskatt heller ikke skal bestemmes av andre enn det nye bystyret. I så måte var dette ment som en pasning tilbake til dem, sier Tangen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...