Høyre vil se på konkurranseutsetting

GODT HÅNDVERK: Høyre var god representert under budsjettframleggelsen. Partiet mener rådmannens budsjett var et godt håndverk, men er bekymret for at det framover blir mindre rom for effektiv drift. Fra venstre: Thor Magne Seland, Inger Klippen og Kenny Rettore Foto: Andreas Kydland

Sandnes Høyre er bekymret for mindre handlingsrom i kommuneøkonomien og mener at man nå bør se på konkurranseutsetting av kommunale tjenester.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2018 kl 15:54

BUDSJETT: – Rådmannen var tydelig i sin tale. Endret demografi og innføring av bemanningsnormer gir mindre rom for effektivitet framover og det gir grunn til bekymring. Derfor må vi nå se på andre grep, og konkurranseutsetting vil være et middel for å sikre fortsatt effektiv drift med de positive resultatene dette vil gi framover, sier bystyrerepresentant Kenny Rettore (H).

Høyre var godt representert både med gruppeleder Thor Magne Seland, listetopp Inger Klippen og flere bystyrerepresentanter da rådmannen fredag la fram sitt budsjettforslag på KinoKino. Gruppen var samordnet i sin uttalelse da de i etterkant karakteriserte budsjettforslaget som et godt håndverk.

– Jeg er glad for at rådmannen nå lytter til de politiske signalene og ser budsjettet i et lengre perspektiv med de prognosene dette har. Det er bra å være i forkant, det vil bli mange tøffe tak framover og da må det legges planer som går langt fram i tid. Det er derfor også flott at rådmannen nå legger opp til satsing på viktige felt som digitalisering og revitalisering av sykkelbyen og ikke minst videre byutvikling, sier Thor Magne Seland.

– Sykkelsatsingen blir viktig på flere felt. Den åpner opp for at man kan få flere til å bruke sykkel framfor bil med tanke på målsettingen om å få redusert biltrafikken og samtid vil det gi en god helseffekt, sier Inger Klippen.

Ingen av Høyre-representantene ville si noe om de vil gå inn for eiendomskatt, slik rådmannen anbefaler, før det foreligger noen klare alternativ for Nye Sandnes.

– Høyre er imot eiendomsskatt for eiendom og kommer ikke til å gå for dette, men vi utelukker ikke at vi kan komme til gå for andre alternativer som eiendomskatt for kraftverk og kraftbruk i Nye Sandnes. Før vi kan si noe mer om dette vil vi se på, og vurdere, alle forslag som måtte bli lagt fram, sier Kenny Rettore.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...