Hun ble tildelt ildsjelpris

FIKK ILDSJELPRIS: Torild Lura ved Juleboden ble før helgen tildelt SR-Banks ildsjelpris på 25.000 kroner. Premien brukes til innkjøp av TV-er til sykehuset. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Basaren ved Juleboden har nesten gitt nok penger til ni fjernsyn. I tillegg ble primus motor Torild Lura tildelt SR-Banks ildsjelpris.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Ildsjelprisen ble fredag tildelt Torild Lura for mange års frivillig arbeid for Juleboden, 4H, Luradagene og M/S «Sandnes». Prisen består av 25.000 kroner, men pengene har allerede fått et formål.

– De skal vi bruke på å kjøpe fjernsyn til SuS, sier Lura.

Som kjent står hun bak Juleboden som i førjulstiden i år holder til i det tidligere Dressmann-bygget i Langgata. I tillegg til at flere lokale brukskunstnere stiller ut og selger egenlagde ting, selges det lodd til en basar hvor inntektene går uavkortet til innkjøp av fjernsyn til Stavanger Universitetssjukehus.

Onsdag klokken 12 blir det trekning i basaren, men lørdag kunne Lura melde at basaren nærmet seg å ha samlet inn penger til ni nye fjernsyn.

Årets fjernsyn koster noe mer i innkjøp enn tidligere år, grunnet at sykehuset ønsker andre typer TV-er enn tidligere.

– Sykehuset har strengere krav til hvilke fjernsyn de kan ta imot. De må være minst 40 tommer, være smart-TV, ha oppheng og fjernkontroller som tåler desinfisering. Disse skal i framtiden brukes som informasjonskanaler, og ikke bare fjernsyn. Det gjør at prisen er langt over dobbelt så dyr per fjernsyn, har Lura tidligere uttalt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...