Dagens gauk: Hun er årets sykepleier i Rogaland

ÅRETS SYKEPLEIER: Ingvil Aarrestad Godeset, bosatt på Trones, ble nylig kåret til årets sykepleier i Rogaland. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Ingvil Aarrestad Godeset har i en 
årrekke engasjert seg for pårørende-
arbeidet. Nylig ble hun hedret 
med pris.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2018 kl 17:41

– Du ble nylig kåret til årets sykepleier i Rogaland. Hva innebærer det?
– Prisen deles ut av Norsk Sykepleierforbund (NSF) årlig. Fylkesstyret i Rogaland ønsker å synliggjøre og belønne initiativ og tiltak som fremmer sykepleiefaget til beste for pasienten. I år ble prisen gitt for mitt arbeid for pårørende til det beste for pasienten. Jeg er både takknemlig og stolt.

– Du ble foreslått av en tidligere kollega fra psykiatrisk divisjon i Helse Stavanger, mens du i dag jobber som fagkonsulent ved Pårørendesenteret. Hva har du tatt med fra tiden ved psykiatrisk divisjon i Helse Stavanger?
– Mine 16 år i Spesialisthelsetjenesten, Psykiatrisk divisjon har gjort meg til en stolt fagperson. Tiden gav meg viktig erfaring i møte med pasienter, deres pårørende og et tett samarbeid med andre fagprofesjoner. Jeg fikk stort spillerom og mye ansvar, noe som stimulerte arbeidsgleden min. Det at min rause, tidligere kollega har sett meg og mitt arbeid både på SUS og ved Pårørendesenteret i Stavanger og nominert meg til denne prisen, berører meg sterkt.

– Hvilke mennesker møter du gjennom jobben din?
– Mennesker som står i en eller flere relasjoner til mennesker med ulike helseutfordringer. Det vil med andre ord si mennesker i alle samfunnslag, for vi er jo alle pårørende. Senteret er diagnoseuavhengig. Det vil si at rollen som pårørende står i fokus, ikke hvem du er pårørende til. Vi loser eventuelt videre dersom andre instanser er riktig sted.

– Hva var din vei inn i denne yrkesretningen?
– Jeg har helt fra studietiden vært opptatt av pårørende. De er viktige personer, både for pasienten og de ansatte. Samtidig utsettes de for ulike belastninger selv. Pårørendearbeid er for meg et viktig forebyggende helsearbeid, også for pasienten. Da jeg etter 16 år i det psykiske helsevernet fikk muligheten til å jobbe fulltid med pårørende, tok jeg utfordringen.

– Når det kommer til det å være pårørende, er det gjerne slik at menn i større grad kvier seg for å ta kontakt for hjelp? Hvorfor er det sånn?
– For tiden er dette et av de store spørsmålene vi jobber aktivt med på Pårørendesenteret. Vi er et tilbud til både menn og kvinner, samt barn, ungdom og voksne i alle relasjoner. I tillegg veileder vi fagfolk i pårørendearbeid. For å synliggjøre at tilbudet er for alle, er tilgjengelighet, markedsføring, og kontaktflater faktorer vi må ha et bevisst og fleksibelt forhold til.

– Hva kan vi alle bli bedre på når det kommer til å bry oss om de rundt oss?
– Jeg tror det handler om å se og anerkjenne hverandre. Vi trenger alle å bli sett i de relasjonene vi står, og i de utfordringene hverdagen innehar. Å snakke sammen om det som både er godt og vondt, og kanskje forbudt, kan virke helende og gi hjelp videre. Tap og sorg kan trekke oss ned, men min erfaring er at sorg også kan utløse ny energi og binde oss mennesker tettere sammen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...