Hun er ny banksjef

BANKSJEF: Merethe Bratland har tatt over ansvaret for Sparebank 1 SR-Bank sitt Sandnes-kontor. Foto: Aslak Ravndal

Merethe Bratland er ny banksjef på Sparebank 1 SR-Bank sitt Sandnes-kontor.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

SR-Bank: Det har vært hektiske måneder for den ferske banksjefen hos Sparebank 1 SR-bank i Sandnes. I august gikk hun fra assisterende banksjef til banksjef. Siden da har hun bekledd begge rollene.

– Jeg har egentlig hatt to jobber den siste tiden, så det har vært lange dager. Det er likevel bare kjekt når det er mye å gjøre, men det skal bli godt å få på plass en ny assisterende banksjef, sier Bratland til Sandnesposten.

36-åringen har tatt over ansvaret etter Ole Gilje som har blitt ny regiondirektør i banken. Det betyr at de to største bankene i Sandnes styres av kvinner. I Sandnes Sparebank er det Trine Karin Stangeland som styrer skuta.

– Jeg har jobbet i banken siden 2007. Først som rådgiver både her i Sandnes og på Ganddal, før jeg ble assisterende banksjef for to år siden, sier Bratland.

Fordelaktig erfaring

Banksjefen mener erfaringen hennes som tidligere rådgiver blir viktig i den nye rollen.

– Jeg ser på det som en stor fordel med at jeg husker hvordan det var å være rådgiver, sier hun og fortsetter:

– Derfor er jeg godt kjent med de ulike utfordringene som kan dukke opp.

Rådgivning

Bratland har nå overordnet ansvar for 25 ansatte. Hun skal bygge videre på bankens varemerke.

– Vi ønsker å skille oss ut på rådgivning. Derfor går mye av dagene til trening og veiledning av de ansatte. Jeg er veldig stolt av å jobbe i en bank som satser på folk, sier hun.

Banksjefen forteller om tøff konkurranse om kundene her i Sandnes.

– Vi har den største markedsandelen i Sandnes, og jeg tror vi ligger på rundt 25.000 privatkunder, sier hun.

– Har du noen sparetips å gi?

– Spar først, bruk etterpå. Det er veldig mange som har en plan om å spare ut ifra det som er igjen på slutten av måneden. Uansett hvor mye inntekt folk har så er det ofte tomt på slutten av måneden, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...