Hun jakter din frivillighet

FRIVILLIGHET: Frivillighetskoordinator Linda Marthinussen i Sandnes kommune er klar for den internasjonale dagen for frivillighet mandag. I Sandnes markeres dagen med stand hvor hvem som helst kan komme innom og forhøre seg om frivillighet i Sandnes. Foto: Andreas Kydland

Mandag markeres den internasjonale dagen for frivillighet i Sandnes. Frivillighetskoordinator Linda Marthinussen håper å finne flere som ønsker å bidra.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2016 kl 16:11

– Mange ønsker å bidra frivillig på fritiden, men vet gjerne ikke hvordan de skal gå fram, forteller frivillighetskoordinator Linda Marthinussen i Sandnes kommune.

Som det går fram av tittelen, koordinerer hun frivillig arbeid i forskjellige deler av kommunen og er mer enn klar til å hjelpe deg med å finne ut hvordan og hvor du kan bidra. Mandag blir den internasjonale dagen for frivillighet, markert med stand på Maxi Sandnes og Bruelandsenteret, hvor folk kan stikke innom og få mer informasjon om frivillige muligheter i byen.

Mange muligheter

– Det finnes utrolig mange muligheter. Innenfor Flyktningenheten fikk vi mange frivillige i fjor da mediene skrev mye om asylsøkerne som kom til Norge. Nå har mange av dem som kom hit som asylsøkere fått oppholdstillatelse og skal integreres i lokalsamfunnet. Der trenger vi enda flere frivillige, sier Marthinussen.

I tillegg finnes mange oppgaver utenfor Flyktningenheten hvor frivillige gjør en uvurderlig innsats.

– Det kan dreie seg om å være besøksvenn for et menneske på sykehjem, en rusavhengig eller personer med psykiske lidelser, eller helt andre oppgaver. Det er den frivillige selv som skal bestemme hva han eller hun ønsker å bidra med og hvor ofte det skal være, sier Marthinussen.

– Ta kontakt

Er du blant dem som lenge har vurdert å bruke litt av fritiden på å hjelpe andre gjennom frivillig arbeid, oppfordrer Marthinussen deg til å ta kontakt.

– I Sandnes har vi utarbeidet en strategi for frivillig arbeid. I den står det at vi skal ha frivillighetskoordinatorer innenfor alle enhetene for å kunne ta imot og følge opp frivillige på en god måte, ha et nettverk oss imellom, og å gi god informasjon ut til interesserte om frivillighetsmuligheter i Sandnes kommune, sier hun.

Strategien skal med andre ord sørge for at alle som ønsker å bidra frivillig, lett skal bli tatt imot.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...