Dagens gauk: Hun ser bare muligheter i Langgata

NY BUTIKK: Sist uke åpnet Hilde Gunn Sagland retrobutikken Velvet i Langgata. Foto: Trond Eirik Olsen

Hilde Gunn Sagland er nærmest oppvokst i Langgata. Mye av barndommen ble tilbrakt i bestefarens frukt- og tobakksbutikk som senere ble til Sagland sko. Sist uke åpnet hun selv retrobutikken Velvet i gata.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Hvordan gikk åpningen av den nye butikken?

– Den gikk over all forventning. Det var så mye hyggelige folk innom. Og veldig kjekt å se at vi har truffet alle aldre og begge kjønn.

Hva betyr Langgata for deg?

– Langgata betyr mye for meg. Jeg kommer fra en familie med tre generasjoner av butikkdrivere i Langgata. Langgata er i blodet mitt.

Har du tro på et handelsløft for gata?

– Ja, klart at jeg har tro på et handelsløft. Det finnes bare muligheter. Vi som driver i gata må jobbe sammen. Og folk som vil at Langgata skal bestå må bruke den. Responsen etter åpningen av Velvet viser at det er masse kunder og positiv vilje blant folk.

Hva liker du best med Sandnes?

– Folkelynnet og Sandnes-stoltheten. Og så liker jeg den rike historien byen har å by på. Målet fremover må være å få historien frem i lyset.

Hva liker du minst med Sandnes?

– Janteloven og lillebrorkomplekset. Ellers elsker jeg Sandnes!

Har du et favorittsted i Sandnes?

– Langgata og Velvet, så klart. Og hagen min. Den er en oase midt i byen.

Beste dialektuttrykk?

– Vannari.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

– Jobber hjemme.

Hvis du fikk være ordfører for en dag, hva ville du gjort?

– Jeg ville innført en ny lov som sa at alle måtte snakke byen opp.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...