Hun sørger for at hele Norge får se UKM fra Sandnes

GLEDER SEG: Stine Granly er prosjektleder for UKM Media. Onsdag formiddag kunne hun knapt vente til UKM-Festivalen som samler flere hundre ungdommer fra hele landet til Sandnes skulle starte. Foto: Andreas Kydland

Når landsfinalen i UKM denne uken arrangeres i Sandnes, jobber rundt 75 personer med å kringkaste stort og smått. Stine Granly har ansvaret for at det går så
knirkefritt som mulig.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Det er en utrolig givende jobb. Det er en helt spesiell stemning på UKM, forteller Stine Granly, prosjektleder for UKM Media.

Det er hennes ansvar å sørge for at jobben de rundt 75 i redaksjonen, inkludert ledere, som formidler landsfinalen i UKM går så smertefritt som mulig.

Om du ikke har fått det med deg blir altså landsfinalen for UKM arrangert i Sandnes for første gang i historien. Onsdag kveld gikk startskuddet for unge, håpefulle talenter som gjennom helgen skal kjempe om heder og ære under UKM som er den velkjente forkortelsen for Ung Kultur Møtes, tidligere Ungdommens Kulturmønstring.

Kringkastes

I og med at det er landsfinale, sitter det mange rundt om i Norges land som gjerne vil få med seg innslagene, men som ikke har anledning til å ta turen til Sandnes.

Ingen fare. Som nevnt skal UKM Media sørge for at stort og smått kringkastes til folket. Prosjektleder Granly for UKM Media gir Sandnesposten en omvisning på Vågen videregående skole hvor tre etasjer er i bruk med studioer og andre funksjoner som skal gi skuelystne.

– Blant annet har vi flerkameraproduksjon som skal vise hva som skjer på scenen. Det blir også egne rom hvor UKMs fotografer, journalister, filmteam, produsenter og så videre skal jobbe, forteller Granly.

Mange av de rundt 75 som bidrar er ungdom fra alle tenkelige steder i Norge som har gjort seg bemerket under UKM lokalt og blitt tatt med videre til landsfinalen.

– De aller fleste har ikke møtt hverandre før de møtes her. Det er fantastisk å se hvor raskt de blir kjent og hvor godt de samarbeider, sier Granly.

Eget studio

I én av etasjene finner vi et studio med en svær sofa, omkranset av UKM-logoen og et oversiktsbilde over Ruten i Sandnes.

– Her er vi 13 mann som blant annet produserer reportasjer som skal vises under landsfinalen. Hver dag sendes 30 minutters sendinger fra dette studioet, forteller Reidar Johannessen fra Sandnes kommune.

– Alt innhold som sendes ut er lett tilgjengelig på UKMs nettside. Sosiale medier oppdateres også fortløpende, sier Granly, som særlig kan love mye snadder for de som følger brukeren UkmNorge. Her får alle som ønsker et innblikk i livet bak kulissene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EGET STUDIO: Dersom du følger UKM-Festivalen som varer til og med søndag, vil du trolig bli kjent med denne bakgrunnen. Sebastian Gudmundsen, Eirik Nordbø, Wallace Meling, Reidar Johannessen, Georg Kvalsvik og Jan Helge Naley er blant dem som står bak daglige 30-minutterssendinger som kan følges via UKMs nettside. Foto: Andreas Kydland

Lang erfaring

Granly har selv åtte års erfaring fra UKM. Selv deltok hun som journalist i nettredaksjonen for noen år tilbake og gikk videre til både fylkesmønstring og selve UKM-festivalen.

– UKM er for mange et godt springbrett for veien videre. For de som bidrar i redaksjonen skal det være enkelt å knytte navnene deres opp mot bilder, videoer eller annet de har produsert for UKM som kan komme til nytte senere, sier Granly.

UKM-Festivalen har nesten alle år blitt arrangert i Trondheim. Granly synes det er spennende at årets festival arrangeres i Sandnes og er strålende fornøyd med at UKM Media får holde hus hos Vågen videregående skole.

– Lokalene og utstyret som er tilgjengelig her er tipp topp, sier hun.

UKM-Festivalen arrangeres flere steder i blyen, deriblant Vågensalen, kulturhuset, Øglændsparken, sirkusteltet på Ruten, Kinokino og Langgata.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...