Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Hun tok VM-medalje i ishockey

STOLT: Line Døhlen Berntsen var på det norske laget som tok VM-bronse i Østerrike nylig. Tidligere i vår ble hun norgesmester med Stavanger ishockey.

Line Døhlen Berntsen var på det norske kvinnelandslaget som tok VM-bronse i ishockey.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2017 kl 14:28

For en snau uke siden kunne 20 år gamle Line Døhlen Berntsen fra Lura stolt slå fast at hun har vunnet sin første VM-medalje. Det skjedde da kvinnelandslaget deltok i VM i Graz i Østerrike 15. - 21. april og Norge endte på tredjeplass.

Banket Ungarn

Japan var suverene vinnere med fem strake seiere, mens Østerrike kun tapte én kamp – mot nettopp Japan – og tok sølv. Norge, Danmark og Ungarn vant to kamper hver og endte på lik poengsum, men grunnet Norges sterke målforskjell ble de nummer tre og fikk dermed bronsemedalje. Den avgjørende kampen mot Ungarn endte 6-0 til Norge med Døhlen Berntsen som høyreving.

– Det var utrolig stort og veldig gøy å ta medalje. Det viser at vi har utviklet oss mye på kvinnelandslaget de siste årene, sier hun fornøyd.

Spilte i USA

20-åringen har spilt ishockey helt siden hun var tre år.

– Jeg begynte å spille fordi broren min spilte ishockey. I starten var det ikke noe jentelag, så jeg spilte med guttene. Men etter hvert ble det også jentelag og damelag, sier Døhlen Bertnsen som spiller på Stavanger ishockey sitt damelag som ble norgesmestere første helgen i april i år. I serien ble det sølv.

I 2014 og 2015 var hun utvekslingsstudent i Minnesota i USA. Hun mener denne tiden gjorde henne til en mye bedre ishockeyspiller.

– Det er en annerledes spillestil der borte og det går fortere. Etter hvert som jeg ble vant med det, så har det vært en stor bonus for meg og gitt meg mer selvtillit på isen.

Hun har nå vært to sesonger på A-landslaget og satser på å fortsette å satse på ishockey. Nå trener hun nesten hver dag.

– Målet er å fortsette å forbedre meg og bli fast på landslaget. Så spørs det hvordan det lar seg kombinere med studier etter hvert, men jeg håper det blir noen år til med ishockey.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...