– Hva er det egentlig som skjer?

UROLIG: Hanne Sædberg Aasland mener den demokratiske prosessen i behandlingen av småbåthavn på Li har blitt overkjørt av en håndfull toppolitikere i posisjonspartiene. Foto: Frode Olsen

Hanne Sædberg Aasland er én av flere naboer med interesse for kommunens mye omtalte behandling av søknaden om nyetablering og utvidelse av en småbåthavn på Riska.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.10.2018 kl 21:14

Hanne Sædberg Aasland forteller at hennes familie har hatt hytte like inntil Riska Marina i flere år. Hytten, som har vært i familien siden 1940-tallet, vil bli delvis innestengt dersom planene posisjonspartiene har lansert, blir iverksatt.

Sædberg Aasland medgir uforbeholdent at det ikke er ønskelig, men er klar på at hun i utgangspunktet ikke har noe imot småbåthavn i området.

Det er sakens behandling hun reagerer kraftig på.

– Tidene forandrer seg, og vi som alle andre, må være åpne for at det gjøres endringer. Dersom en beslutning om å bygge ny småbåthavn i dette området hadde vært skikkelig behandlet, ville vi selvsagt forholdt oss til et slikt vedtak. Slik er demokratiet, sier Sædberg Aasland.

Stiller flere spørsmål

I løpet av 2018 forteller Hanne Sædberg Aasland at hun derimot er blitt svært skeptisk til de politiske prosessene i Sandnes kommune. Hun hadde ikke forventet at posisjonspartiene skulle forsøke å få gjennomslag for en sak etter to avslag i kommuneplankomiteen. Akkurat det taler for henne rett imot sunn fornuft.

– Den politiske behandlingen er uforståelig og ikke minst urovekkende. Prosessen er blitt fullstendig overkjørt av en håndfull toppolitikere fra posisjonspartiene, spesielt fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Alt arbeidet kommuneplankomiteen har utført, blir oversett og overstyrt. Slik skal det jo ikke være, sier hun.

Hun finner det påtagende at Arbeiderpartiet ved Arne Buchholdt Espedal, selv tegnet et nytt forslag etter første avslag. Sædberg Aasland synes også at linken til bystyrerepresentant Leif Larsen (Ap), som tegnet det forkastede forslaget, er uheldig. Hun synes også det er rart at Martin Håland i mai presenterte Espedals forslag, uten et saksfremlegg som de andre bystyrerepresentantene, etter hennes viten, kunne sette seg inn i på forhånd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LNF-OMRÅDE: Riska Marina ligger i det kommunen definerer som LNF-område. (Landbruks-, natur- og friluftsområde). Foto: Frode Olsen

At forslaget ble fremsatt seks måneder etter fristen for forslag til kommuneplankomiteen, er også et moment Sædberg Aasland reagerer på.

– Noen i posisjonen vil utvide en liten eksisterende marina, som etter det jeg kjenner til, i dag ikke oppfyller elementære krav. Det finnes ikke kollektivt tilbud til området, og dårlig tilkomst, som ved utbedring krever ekspropriasjon. Marinaen ligger i et landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF) med mye dyrket mark. Varsellampene bør blinke, sier hun.

Riska båtforening

Hytteeieren har fått med seg at bystyret i Sandnes har vedtatt at de skal legge til rette for flere småbåthavner i kommunen. At Riska båtforening har fått nei til sin søknad om utvidelse, samtidig som posisjonspartiene ønsker å legge til rette for utvidelse i et annet område, finner hun merkverdig.

– Riska båtforening i Hommersåk har per dags dato ledig plass. De oppfyller også alle kriterier som kreves ved en utvidelse. Likevel ønsker Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet å utvide en havn i et LNF-område, sier Sædberg Asland.

Hanne Sædberg Aasland ønsker ikke å spekulere i om behandlingen er utenfor det tillatte regelverket. Hun reagerer først og fremst på det hun kaller for manglende demokrati, men er glad for at kontrollutvalget tar tak i saken.

– Mine antagelser om hva som foregår egner seg ikke på trykk, men desto lenger ut i saken vi kommer, desto mer overbevist er jeg om at noen driver med ting de ikke burde, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...