– Hva er konsekvensene?

VIL VITE: Thor Magne Seland vil gjerne vite konsekvensene før han tar stilling til hva som er riktig for Sandnes i bomsaken. Han støtter alle forslag om lavere takster, men påpeker at det å lande prosjektene er viktig. Foto: Frode Olsen

Gruppeleder i Høyre, Thor Magne Seland, ønsker som posisjonspartiene laver bomtakster, men er usikker på hva det vil medføre av konsekvenser.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Thor Magne Seland har ingen problemer med å erkjenne, som han tidligere har gjort, at Høyre sammen med Venstre og KrF i 2014-diskusjonene foreslo doble takster i rushtiden, dog uten at noen på det tidspunktet visste hva prisene skulle bli.

Han har tidligere forklart at det var et forslag for å skulle få til en mest mulig rettferdig betalingsordning. At de som kjører bil på de kritiske tidspunktene betaler mer enn for eksempel andre grupper som har muligheten til å tilpasse kjøringen.

Thor Magne Seland sier at det for Høyre i Sandnes ikke er en fanesak med doble satser i rushtiden, og påpeker at det var Høyre som fikk endret rushtidsavgiften fra fire til to timer formiddag og ettermiddag.

– I forkant av møtet i styringsgruppen var jeg og mitt parti tydelige på at vi støtter opp om Wiraks forhandlinger for lavere pris i bommene. Det gjelder også rushtidsavgiften. Dersom det er mulig å lande prosjektene og avtalen uten rushtidsavgift, så er ingenting bedre enn det, sier Seland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NO GO: Posisjonspartiene i Sandnes kommune sier at de ikke kommer til å akseptere inngått avtale om doble rushavgifter i bomringen. Her er Sofie Margrethe Selvikvåg og Martin Håland fra Senterpartiet sammen med ordfører Stanley Wirak (Ap) og varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) etter mandagens morgenmøte. Foto: Frode Olsen

Gruppelederen har fått med seg at Frp har varslet et mulig forslag til vedtak hvor bystyremedlemmene eventuelt skal stemme for eller i mot bomringen den 10. september.

– Dersom det skjer, så vil vi i Høyre gjerne se på konsekvensene før vi tar stilling. For det å skulle tre ut av avtalen, eller justere den, vil få konsekvenser i en eller annen form. Det er viktig å huske på. Det regner jeg med posisjonen har tenkt på. For oss er det viktig å lande avtalen som er forhandlet frem, og foreløpig kan vi ikke gjøre annet enn å forholde oss til vedtakene som er gjort. Hvis det er slik at styringsgruppen eller posisjonen i Sandnes kan realisere bompakken uten rushavgift, så heier vi selvsagt på det, sier han.

Seland har selvsagt fått med seg den store aktiviteten når det kommer til folkets røst.

– Dette viser styrken i demokratiet. Engasjementet fra folk synes jeg er flott. Vi er innstile på å endre takstene og stiler oss bak det engasjementet, men da må vi først vurdere konsekvensene for Sandnes på kort og langt sikt, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...