Tina Bru (H): – Hva tenker Wirak og Ap om billigere bensin på bygda?

BENSINPRISER: Tina Bru (H) frykter billigere bensin på bygda vil gi dyrere bensin i byen. Ordfører Stanley Wirak (Ap) er selv skeptisk til forslaget som Arbeiderpartiet behandler under helgens landsmøte. Foto: Høyre / Andreas Kydland

Høyres Tina Bru utfordrer ordfører Stanley Wirak og Ap på forslaget om billigere bensin på bygda.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2017 kl 21:05

I helgen skal Arbeiderpartiets landsmøte ta stilling til forslaget om differensiert drivstoffavgift. Enklere forklart; flere av Aps lokallag er positive til å ha billigere bensin og diesel der bussen ikke går.

– Hvor står ordføreren og Sandnes Ap i denne saken? Selv mener jeg dette forslaget vil gi dyrere bensin og diesel i byene. Da er spørsmålet hvor store ekstrautgifter Wirak mener bileiere i Sandnes skal få, sier Tina Bru som representerer Sandnes Høyre i Stortingets energi- og miljøkomité.

Hun frykter billigere bensin på «bygda», dersom forslaget blir en realitet, vil føre til at mange fra byene kommer til å kjøre ut til bygdene for å fylle billigere bensin. Noe som vil gi mer bilbruk og mer trafikk.

– Jeg vet ikke hva som vil bli definert som bygd i nærområdet. Men dette vil føre til mye ekstra bilkjøring ut av byene. Skal prisene senkes ett sted, må de økes andre steder, mener Bru.

Flere positive

NRK skrev 14. april om Våler Ap som mener lavere bensinpris vil gjøre distriktene mer attraktive i en tid hvor det snakkes stadig mer om sentralisering.

– Vi har ikke busser og trikker som frakter til skole og fritidstilbud. Vi mener derfor drivstoffet må være billigere der kollektivtilbudet ikke er så utbredt, sier Geir Thomas Finstad (Ap) til NRK.

Han mener en ikke kan helgardere seg mot at folk fra byene kommer til å kjøre til bygdene for å fylle bensin.

– Det bør uansett være billigere i utkantane, for vi står ikke i kø til buss og tog, sier Finstad videre.

Skeptisk ordfører

Ordfører Stanley Wirak, som selv er på plass på partiets landsmøte, forteller at han ikke har tenkt mye over bensinsaken.

– Men jeg er skeptisk til spesialordninger for det ene eller det andre. Jeg mener det er viktigere å legge til rette for gode kommunikasjonsordninger, slik at folk som bor grisgrendt lettere kan komme seg til sentrum. Vi har en regjering som utsetter veibyggingen, og jeg mener det ville vært bedre å satset på for eksempel E 39. Tina Bru bør heller konsentrere seg om egen politikk og å opprettholde aktivitetsnivået, sier sandnesordføreren.

Han tror heller ikke drivstoffsaken kommer opp som en stor sak under landsmøtet.

– Vi skal behandle programmet for de neste fire årene. Det er nok mer de store, politiske linjene som blir det viktigste. Stort sett er vi enige om det meste, men noen områder, som oljeborring i nord, er det mer uenighet om. Det blir nok mer de sakene det kommer til å bli debatt rundt, mener Wirak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...