Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Leserbrev: Hvordan få flere til å ta flybussen?

BUSS: «Alle» er enige om at flybussen er et godt tiltak, men langt i fra alle tar den. Arkivfoto: Trond Eirik Olsen

«Det er lett å innrømme at det for de aller fleste er mye lettere å bruke bil enn buss til flyplassen», skriver Erik Eide i dette leserbrevet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2017 kl 07:03

LESERBREV: I fjor høst ble det opprettet et nytt flybusstilbud fra/til Sandnes. Alle var begeistret og både ordfører og varaordfører var på banen og uttrykte sin store glede over at byen endelig fikk en god forbindelse til flyplassen. Noe som de hadde ventet lenge på og som de ville gi sin fulle støtte.

Til tross for at det tidligere har vært noen forsøk på det samme som etter hvert har runnet ut i sanden, var busselskapet denne gang veldig optimistisk og ville gi ruten god tid til å etablere et godt kundegrunnlag.

Nylig var jeg et ærend på flyplassen og der observerte jeg tre toppolitikere fra posisjonen i Sandnes som åpenbart nettopp hadde landet. De var, i samlet tropp, på full fart mot parkeringshuset rett forbi der flybussen står parkert. Det er nok fortsatt slik at «flybuss muntlig» er mye lettere enn å bruke flybussen i praksis.

Ifølge de siste tallene som er sitert i pressen, er det nok ikke bare politikerne som svikter flybusstilbudet. Etter en positiv utvikling i begynnelsen, så det nå for en stund siden ut som om belegget ikke bare har flatet ut, men har blitt gradvis redusert. Med rundt hundre passasjerer i uken, er det vel bare et tidsspørsmål før også dette forsøket renner ut i sanden.

Det er lett å innrømme at det for de aller fleste er mye lettere å bruke bil til flyplassen. Det er tross alt bare et kvarters kjøring fra Sandnes sentrum og da står en fritt med hensyn til når en vil starte hjemmefra.

Det er bare vi som bor rimelig sentrumsnært som uten noe særlig heft kan bruke flybussen. Bor en i mer enn ti minutters gangavstand fra Ruten, vil det å benytte tilbudet være belemret med praktiske problemer som gjør at minste motstands vei er bilen.

Kan noe gjøres for å minske disse problemene? For eksempel vil gratis parkering i et av parkeringshusene i sentrum kunne hjelpe. Parkeringsavgiften på Sola er jo ikke særlig lav, så her er det muligheter til å finne et konkurransefortrinn.

Avgangstidene kunne kanskje tilpasses slik at de som kommer med tog til Sandnes fikk en mest mulig sømløs overgang til flybussen. Da kan en fange opp passasjerer fra f.eks. Jæren.

En annen flaskehals som det nok er noe vanskeligere å finne en snarlig løsning på er køene fra Somaleiren om ettermiddagene. Tidenes rundkjøringsskandale lager køer lange som vonde år og det er selvsagt ikke bare flybussen som lider. Men hvis det hadde gått an å finne en alternativ rute som kunne benyttes der flybussen var prioritert, ville attraktiviteten øke betraktelig.

Dersom noen har andre gode forslag, er de sikkert velkomne og de bør komme på banen før det er for sent!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...