I år fyller Sandnes Filatelistklubb 75 år

MED I 48 ÅR: Veteranen Arild Vaagen har vore med sidan 1970. Då var klubben minst dobbelt så stor.

Byens få og aldrande, 
men likevel fullt engasjerte filatelistar markerer denne sesongen at Sandnes Filatelistklubb er 75 år.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

FILATELI: Klubben blei stifta midt under krigen, 28. oktober 1942. Medlemmane møtest annankvar onsdag på Ganddal bydelshus for å bytte frimerke og drøse om nytt frå det som for inntil ein generasjon sidan blei kalla «Kongenes hobby – hobbyenes konge».

Lotteri og frimerkeauksjon høyrer òg med blant dei opp imot 20 som møter opp på samlingane i dag.

Ein filatelist er ikkje berre ein som samlar frimerke. Han skal samle både frimerke og anna som er post-relatert samt kunnskap om dette for å kalle seg sann filatelist.

I Sandnes filatelistklubb finn vi fleire ekte samlarar som viser fram sine objekt etter kveldens lotteri. Leiar Helge Berntsen og veteranen i klubben, Arild Vaagen, er blant vinnarane. Heime har dei likevel langt større og omfattande samlingar med tema som «Fuglar på Utsira», «Rogaland fylke», «Sandnes» og norske lux-stempel, det vil seie mest muleg feilfrie frimerke med eit perfekt rundstempel midt på frimerket.

Filateli fengar dessverre ikkje like mange som tidlegare, seier dei.

– Og det er slutt på tida då ein såg på frimerke som investeringsobjekt.

Men over denne gjengen ligg det ein umiskjenneleg eim av lokal og global historie i form av små papirbitar med bittesmå taggar rundt. Alt kan ikkje målast i kroner og øre, heldigvis.

LOKALT: Helge Berntsen likar godt lokale frimerkemotiv.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...