I beinhard trening før «Billy Elliot»

JOBBER HARDT: 27 jenter fra Rogaland har allerede danset i ett år som ledd i forberedelsene til musikalen «Billy Elliot» som skal spilles i kulturhuset på nyåret. Nylig fikk de møte sin svenske koreograf Maria Wulcan for første gang. Hun sitter foran på gulvet sammen med steppetrener Sharon Scott. Bildet er tatt på KiniKino. Foto: Frode Olsen

27 jenter i alderen 10 til 16 år har trenet dans- og steppetrening i et år for å gjøre seg klare for musikal i Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2017 kl 10:08

Derfor var det stor spenning da de fikk møte sin svenske koreograf for aller første gang.

Stemningen på dansegulvet var nærmest elektrisk da den profesjonelle danseren Maria Wulcan besøkte de 27 jentene som skal være med i oppsetningen av musikalen Billy Elliot på Sandnes kunst- og kulturhus i januar 2017. Det er nemlig hun som fra høsten av skal sørge for at dansetalentene skal få ut sitt aller beste av seg selv og som gruppe.

Jentene som ble uttatt måtte først gjennom en audition, og kulturhuset har hentet jenter fra flere steder i Rogaland. Maria Wulcan var imponert over hvor langt de hadde kommet.

– Jeg har aldri møtt dem før, og dette var bare ”jettekult”. De har lagt ned et herlig arbeid, og jeg gleder meg virkelig til å jobbe videre med denne gruppen, sier Wulcan som ble fløyet inn fra Stockholm for anledningen.

Fra Austrått

En av de heldige, og ikke minst dyktige i dansegruppen, heter Rikke Aas og kommer fra Austrått. 16-åringen har tidligere deltatt i oppsetninger som ”Annie” og ”Les Miserables”. Nå kan hun knapt vente til forestillingene på nyåret.

– Det kommer til å bli knallkjekt. Vi er i alt 27 dansere. Vi blir inndelt i to grupper og skal spille annenhver kveld, sier tenåringen med røtter fra Steps danseskole.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KONSENTRERT: 16 år gamle Rikke Aas skal være med i musikalen. Foto: Frode Olsen

Den aller yngste i gjengen har ikke rukket å bli mer enn ti år gammel. Lise Sjødin fra Hinna bydel i Stavanger, står overfor en nervepirrende debut som artist.

– Jeg kommer nok til å være litt nervøs, men vi øver jo mye. Det hjelper på tryggheten, smiler unge frøken Sjødin.

Billy fra Østlandet

Musikalen handler om en 11 år gammel gutt som vokser opp i Nord-England. Hans mamma er død, mens hans bror og storebror er sentrale personer i arbeidernes kamp under gruvearbeiderstreiken.

Billy blir sendt på boksetrening av sin far, men da en ballettgruppe med jenter begynner å trene i samme lokalet, finner oppdager Billy sitt uforløste dansetalent, med de komplikasjonene det medfører inn mot sin far.

Musikalen som skal spilles i januar ble utsatt ett år fordi kulturhuset måtte bruke mer tid på å finne de riktige Billy Elliot guttene. Rollen som Billy Elliot er sannsynligvis den mest krevende teaterrolle et barn kan spille. Gutten må være kanskje en av de beste i Norge til å danse og i tillegg være veldig god skuespiller og sanger.

Utvelgelsen av alle deltakerne har vært gjort med omhu.

– Vi ønsker å levere kvalitet. Derfor har vi mer eller mindre håndplukket talentene i regionen. Vi ønsker å levere det aller beste vi kan til publikum, sier Østrått Sædberg.

VISTE BARNA: Maria Wulcan er profesjonell danser. Barna sugde til seg alt hun kom med av triks og rettledning. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...