I dag ryddes det i hele byen

Denne gjengen fra Lura er steinklare

RYDDER LURA: Denne gjengen fra klasse 6A på Lura skole er klare til å rydde sitt nærområde. Bak fra venstre: Felix Røskar Galde, Igor Zieba, Gabriel Penthiah-Bogstrand, Kai B. Ravndal, Mariell Hamre, Kari Sofie Mariyanayagam, Nora Leirvik, Ingeborg Nakling og Pia Leirvik. I midten: Karoline V. Stene, Lillian H. Vu, Edrinn P. Brahimi, Astrid Celina Grøtte, Emilie Yu, Mia Willson, Marion Elise Hetlesæther, Zuzanna M. Malczewska, Emillie A Kittang, Moska Amiri. Foran: Elberd R. Bakaev, Donatas Eidejus og Mikael Minh Hien Vu. Foto: Andreas Kydland

Denne gjengen i klasse 6A på Lura skole er mer enn klare til å rydde i sitt nærområde i dag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2017 kl 18:47

Lag, foreninger, barnehager og skoleklasser skal rydde søppel i sine nærområder i dag når «Hele Rogaland rydder» arrangeres.

NRK Rogaland har tatt initiativ til våraksjonen, og påmeldingen har vært formidabel.

Klare sjetteklassinger

Blant de flere tusen som skal ut i sitt lokalområde, finner vi klasse 6A ved Lura skole. Alle de rundt 350 elevene ved skolen skal rydde sine områder i nærheten. 6A skal en hel skoletime rydde veien fra skolen til Kvadrat.

– Dessverre er det mye søppel langs skoleveien, sier Ingeborg Nakling.

I dag skal de gjøre noe med det og utstyrer seg med både koster, hansker og søppelsekker i jakten på søppel i nærområdet.

– Spesielt plast er farlig for dyr og forurenser, sier Mia Willson.

Ønsker ren by

Elevene er redde mye søppel i skolens nærområde skal gi skolen et dårlig rykte. De understreker at elevene ved skolen har gode holdninger når det kommer til søppelsortering og håper denne ukens skippertak under Hele Rogaland rydder inspirerer andre.

Selv har elevene ett stort ønske med ryddeaksjonen.

– Vi vil at Sandnes skal være en ren og fin by, sier de.

I fjor deltok 5000 personer bare fra Sandnes kommune. I skrivende stund er rundt 2500 påmeldt. I tillegg skal både barnehager, privatpersoner, lag og foreninger ut for å gjøre byen ren og pen.

Tjuvstartet

Arne Brugger Andersen på Vibemyr har allerede hatt med naboer på en tjuvstart.

Han trodde det skulle bli vanskelig å få med nabolaget på søppelrydding. Det stemte ikke.

Totalt åtte naboer var ute i rundt to timer og fylte opp søppelsekker i nabolaget og friområder i nærheten.

– Jeg går mye tur rundt i bydelen og det har ofte slått meg at vi skulle hatt en liten ryddedugnad, men at det var så lett å få med seg naboene hadde jeg ikke drømt om. Det er mange som er positive til å bidra på slikt som dette, så jeg oppfordrer andre til å gjøre det samme. Og kommunen er også veldig serviceinnstilt og legger godt til rette for dette initiativet, sier Brugger Andersen selv.

Sandnes kommune arrangerer nemlig også en egen ryddeaksjon hvor målet er å få byen til å framstå best mulig til 17. mai.

I perioden 8. til 12. mai vil Sandnes kommune nok en gang arrangere Vårryddeaksjonen. Lag, forening, skoler og barnehager kan melde seg på aksjonen her og bestille utstyr til ryddingen.

RYDDET NABOLAGET: Denne gjengen bestående av Eivind Hillestad, Frøydis Husevåg, Arne Brugger Andersen, Kari Lund, Tore Martinsen, Ånund Høiland og Rein Osmundsen ryddet nabolaget sitt i helgen som var. De anbefaler andre å gjennomføre lignende aksjoner. Foto: Privat

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...