I helgen kommer dinosaurer til Sandnes

LEVENDE: Selv om dinosaurene ikke er levende, både beveger de seg og lager lyder, forteller Michael Lemoine som står bak Dino World. Foto: Fra Dino World Norges Facebook-side

Barndommens dinosaurinteresse ble vekket hos Michael Lemoine da Jurassic Park kom ut. Nå kommer han med 45 dinosaurer til Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2017 kl 20:13

– Jeg var interessert i dinosaurer som liten, slik nesten alle er. Men det var først i 1993 da Jurassic Park kom ut at dinosaurinteressen ble tent på nytt. Jeg ble fascinert av dinosaurene og lurte på hvor store og lange de var, forteller tyske Michael Lemoine.

Nå har han i flere år reist rundt i europa med showet Dino World som nå turnerer Norge for tredje gang.

Bevegelige

I samlingen er 45 dinosaurer, samlet fra land rundt i hele verden. Og best av alt;

– De kan både gå, snu seg og lage lyder, forteller Lemoine.

En skulle nesten tro det var kliss ekte dinosaurer som i helgen kommer til grusbanen like ved Giskehallen. Det er det heldigvis ikke. Dinosaurene opereres fra innsiden.

– De største er fire meter høye og seks meter lange. Det er både store og små i samlingen, forteller Lemoine.

Levende historietime

Dino World Norge skal hele helgen, fra fredag til søndag, være på grusbanen ved Giskehallen i Sandnes. På mange måter blir det som en levende historietime.

– Du kan lese hvor de forskjellige dinosaurene levde, hva de spiste og så videre, så det blir noe annet enn å lese om dinosaurene i en historiebok, sier han.

I tillegg til dinosaurene som kommer til å bevege seg rundt på grusbanen ved Giskehallen, forteller Lemoine at publikum også kan prøve VR-briller som lar deg se en virturell dinosaurverden.

– Du kan se 360 grader rundt deg og over deg, forteller Lemoine som lover dyrisk stemning i helgen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...